Петиція проти створення додаткових місць у садочках набрала 500 голосів

2028 0
Тепер документ мають розглянути депутати міськради.
ілюстративне фото: Христина Процак

ілюстративне фото: Христина Процак

16 жовтня на сайті петицій до Львівської міськради з’явився документ з вимогою скасувати наказ Управління освіти про перепрофілювання спальних приміщень у групові в деяких дитсадках Львова.

Читайте також: Як зареєструвати приватний садок у Львові: покрокова інструкція. Інфографіка

Авторка Оксана Назарук посилається на державні будівельні норми, де ідеться про розрахунок площі групових, спальних, ігрових, буфетних та туалетних приміщень у дитячих садочках. Також вона згадує Санітарний регламент дошкільних навчальних закладів. Оксана Назарук каже, що перепрофілювання спальних приміщень наражає дітей на небезпеку, і вимагає скасувати наказ управління освіти.

«Вимагаємо скасувати наказ Управління освіти Департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради № 526р від 31.08.2018 року «Про відкриття додаткових груп в закладах дошкільної освіти м. Львова» як такий, що порушує права дітей , норми Конституції України, ЗУ «Про дошкільну освіту», ДБН В.2.2-4:2018, Санітарного регламенту дошкільних навчальних закладів», – ідеться в петиції.

Читайте також: Чи зможуть нещеплені діти відвідувати школи та дитсадки у Львові

За 16 днів петиція набрала 514 голосів. Тепер її мають розглянути депутати Львівської міськради.

Нагадаємо, пілотний проект з відкриття додаткових груп у садочках за рахунок перепрофілювання спальних приміщень запровадили з нового навчального року у майже трьох десятках садочків Львова. Батьки дітей, які відвідують ці садочки, негативно оцінили дії міських чиновників.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!