Під час ремонту вулиці у Львові привласнили 8 мільйонів

1718 0
В акти внесли неправдиву інформацію про обсяги виконаних робіт та кількість використаних матеріалів.
Фото: головне управління Національної поліції у Львівській області

Фото: головне управління Національної поліції у Львівській області

Кошторисна вартість робіт з реконструкції однієї з вулиць Львова становила понад 42 мільйони гривень. У поліції не вказують назву вулиці, однак на фото зображено частину вулиці Котляревського.

Після завершення робіт керівник підрядної компанії надано акти виконаних робіт. Як встановила працівники поліції, до цих документів внесли недостовірну інформацію про обсяги фактично виконаних будівельних робіт та використаних матеріалів. Пізніше це підтвердила й судова будівельно-технічна експертиза, інформує відділ комунікації Головного управління поліції у Львівській області.

Читайте також: Планування на трієчку. Що заважає Львову ремонтувати вулиці по-європейськи

Унаслідок цих дій компанії-підряднику безпідставно перерахували вісім мільйонів гривень, а відтак завдали збитків громаді міста на вказану суму.

Директору підприємства-підрядника повідомлено про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) та ч.2 ст.366 (службове підроблення) Кримінального кодексу України.

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою (як альтернатива – грошова застава в розмірі 606 000 гривень). Його заарештовано у залі суду.

Читайте також: Як зміниться площа Двірцева у Львові. 7 фактів. Візуалізація

Нагадаємо, що на початку червня цього року згаданий посадовець був затриманий під час спроби підкупити працівника прокуратури. За закриття цього кримінального провадження він запропонував 220 тисяч гривень. За рішенням суду зловмисника взяли під варту, одна після внесення застави в розмірі 512 000 його було відпущено.

Для забезпечення відшкодування заподіяних збитків накладено арешт на майно директора, вартість якого становить понад мільйон гривень. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!