Поляки цілодобово блокуватимуть «Медику-Шегині» та 89 млн на спорткомплекс на Львівщині, а не на ЗСУ. Підсумки доби

975 0
Нині 27 листопада та 642 доба героїчного протистояння російській агресії.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 06:00), за добу відбулося 63 бойових зіткнення. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 5 удари по районах зосередження противника. Уражено ворожий склад боєприпасів.

Читайте також: Україна випустила безпілотники по території росії у відповідь на атаку на Київ. Атака почалася о 3:30 та завершилася о 9:20. Близько 35 дронів були випущені по об’єктах Москви та області, а також у Тулі та в Смоленську. Усі ці об’єкти військові або стосуються військового виробництва.

Та: Через атаку дронами постраждав патріарший собор у Києві. Пошкоджено шість вікон у підвальному приміщенні Патріаршого собору в Києві.

Ключові події:

1. Львівський волонтер скаржиться на некритичні витрати в одній з громад Львівщини. У Ходоровській ТГ планують за 89 млн гривень збудувати спортивний комплекс. Водночас загальна допомога армії, яку надала громада за два роки, становить 8 млн гривень, а на спорткомплекс тільки в грудні планують виділити 10 млн гривень, про це заявив львівський волонтер Святослав Літинський.

На цю ж тему: Зеленський має розглянути петицію проти продажу великих масивів землі. Петиція набрала 25 000 голосів і тепер її має розглянути президент;

2. Яка ситуація на кордоні з Польщею та куди звертатися водіям, які там застрягли. Водіям на КПП Дорогуськ – Ягодин роздали 2500 тисячі літрів води, 1200 обідів та необхідні медикаменти. З польського боку кордону у фізичній черзі там очікують понад 800 вантажівок.

На цю ж тему: Поляки почнуть цілодобово блокувати пункт пропуску «Медика-Шегині». До 26 листопада прикордонний пункт блокували з 10:00 до 21:00 години.

Читайте також: У Львові планують відкрити для проїзду вулицю Яворницького, яку ремонтували з лютого. На ній ще потрібно встановити дорожні знаки, освітлення та дооблаштувати благоустрій;

3. Скільки дерев посадили у Львові в межах осінньої висадки. Їх би висадили більше, на це є виділені кошти з природоохоронного фонду, проте наразі їх використання не погодили.

Читайте також: Мистецьку бібліотеку у Львові відкрили за кошти меценатів. Яка мета та ідея простору. Її колекція налічує тисячі примірників книг, а відвідати бібліотеку можна безкоштовно щодня, крім понеділка, з 11 до 20 години;

4. Захисникам та сім’ям загиблих дозволять безкоштовно відвідувати фітнес-клуби у Львові. Основною метою програми є оздоровлення та покращення фізичного стану.

Читайте також: Де здати або отримати теплий одяг. Локації у Львові. 

Tvoemisto.tv пропонує перелік організацій, які готові прийняти теплий одяг від львів’ян і поділитися з потребуючими;

5. У Львові запрацювала резиденція Святого Миколая. Де і скільки коштує. Вхід вартує 300 грн. Уся сума, отримана з реалізації квитків, буде розподілена на допомогу дітям благодійного проєкту «Місто добра» та ЗСУ.

На цю ж тему:

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!