Попри війну Україна візьме участь в «Євробаченні 2022». Розглядають кілька форматів

2090 0
Розглядають два варіанти розвитку подій та виступу.
фото: новий канал

фото: новий канал

Український переможець національного відбору гурт KALUSH Orchestra, не зважаючи на війну Росії проти України такий поїде на «Євробаченні 2022», повідомляє Eurovision Ukraine.

Гурт KALUSH Orchestra запише свій виступ для цьогорічного пісенного конкурсу Євробачення, а в разі перемоги України до травня – виступить наживо в Італії.

Читайте також: Alina Pash відмовилася від участі у конкурсі «Євробачення-2022»

Нагадаємо, що 12 лютого в Україні відбувся фінал Національного відбору на конкурс Євробачення, який пройде у Турині (Італія) 14 травня. За підсумками голосування перемогла співачка Alina Pash з піснею «Тіні забутих предків», а гурт Kalush Orchestra посів друге місце, отримавши на один бал менше. Після оголошення результатів у соцмережах розгорівся скандал, а гурт Kalush Orchestra заявив про фальсифікацію результатів. Детальніше про це читайте за посиланням

Одразу після оголошення результатів національного відбору на сторінку «Євробачення» в інстаграм посипалися коментарі про фальсифікацію результатів і про те, що Аліна Паш не може представляти Україну. Крім того, обурюватися почали також у мережі Фесйбуку, де зазначали, що Аліну Паш допустили до конкурсу з порушенням правил через виступи в окупованому Криму і гастролі в Росії. Пізніше «Суспільне» повідомляло, що від співачки отримали довідку від Державної прикордонної служби, мовляв вона перетнула кордон у законний спосіб. У той же час активіст Сергій Стерненко з посиланням на власні джерела повідомив, що співачка підробила її, а згодом у ДПСУ вказали, що такий документ Alina Pash прикордонники не видавали.

16 лютого Аліна Паш повідомила, що відмовляється від участі у конкурсі «Євробачення-2022». Відтак, організатори національного відбору повинні були запропонувати участь іншому фіналісту або ж взагалі нікого не відправляти. У результаті, пропозицію представляти Україну отримав гурт Kalush Orchestra, який зайняв другу сходинку та набрав максимальну кількість глядацьких балів.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!