На правах реклами

Модна тенденція пивоварів: де у Львові найбільший вибір крафтового пива?

8813 0
Крафтове пиво за останні кілька років сколихнуло світовий ринок. Унікальне пиво, яке більше ніколи не повториться і вариться в невеличких пивоварнях, стало надзвичайно популярним у США і зараз диктує «пивну моду» в Європі, а віднедавна – і в Україні.

У Львові найбільшу колекцію українського крафтового пива можна скуштувати у новому закладі Kraft Gastro Pub, власники  якого мають амбітну мету: запровадити у Львові культуру пиття пива.

Що таке крафтове пиво і чому воно таке популярне?

Як розповідають засновники Kraft Gastro Pub,  крафтове пиво – це потужне прогресивне слово в пивоварінні останніх років. Воно не схоже на популярне регіональне, адже кожне варіння такого пива – унікальне. Тобто, такого пива більше не буде, воно є ексклюзивним. «Є рецепт, але пивовар приносить в цей рецепт щось своє. Наприклад, борщ варять всі, але в кожного він має інший смак. Те саме відбувається і з крафтовим пивом – це домашнє пиво, не схоже на попереднє», - розповідає один із власників закладу Михайло Пронін. 

У Kraft Gastro Pub  ви побачите  дуже багато крафтового пляшкового пива. Привозять його з Харкова, Києва, Одеси, Запоріжжя, Кривого Рогу, Закарпаття… Тобто, все пиво українського виробництва, проте, є кілька сортів і закордонного.

«Ми захотіли принести у Львів щось нове, цікаве та прогресивне»

Власники Kraft Gastro Pub розповідають, що шукають цікаве крафтове пиво для свого закладу на з’їздах пивоварів в Києві та Запоріжжі, пізніше підключився і Харків. Серед великої колекції українського крафтового пива у Kraft Gastro Pub ви можете спробувати, до прикладу, «Ципа», MakBeer, Mad Brewlads Craft Co, K&F brewery.

Меню: вибір крафтового пива і «до пива»

Враховуючи те, що асортимент авторського, домашнього пива змінюється чи не кожного дня, від традиційного меню тут відмовились. На великій дошці при вході можете прочитати, які види пива можна скуштувати сьогодні. Цікаво, що для справжніх пивних гурманів тут представлена не тільки назва пива та ціна, але і гіркота пива та відсоток алкоголю.  

Подобається власникам закладу дніпропетровське крафтове пиво. Дніпропетровський завод пропонує новинки кожного тижня. Здебільшого, їх пивовари експериментують або приурочують сорт пива до якоїсь дати. До прикладу, зелене пиво з додаванням шпинату (на фото, - Ред.), який не дає смаку, а тільки колір, зварили до Дня святого Патріка.  Співзасновники Kraft Gastro Pub  розповідають, що найпопулярнішим видом пива зараз є «Ципа» з Закарпаття.

Крафтове пиво – не з дешевих. Одна пляшка коштуватиме від 20 до 80 грн. Проте, ви платите за унікальний смак та домашнє пивоваріння. Також тут можна купити пляшкове і розливне пиво і насолодитися смаком вже вдома.

NOTA BENE! Так як Kraft Gastro Pub  пропонує у Львові запровадити справжню культуру пиття пива, то у цьому закладі ви не побачите традиційних «горішків-сухариків-чіпсів-сушеної риби». Тут до кожного пива пропонують особливу їжу, адже кожен сорт пива має певну страву, яка підходить саме до нього. Наприклад, є вид пива, до якого найкраще смакують десерти.

Атмосфера та дизайн

Заклад відкрили наприкінці 2015 року, та тут вже панує своя особлива атмосфера в кращих традиціях пивних пабів. Дерев’яні меблі, широкий вибір кранів з розливним пивом, прогресивна рокова музика та широкий асортимент авторського крафтового пива з приватних пивоварень Запоріжжя, Дніпропетровська, Києва, Львова та Закарпаття…  А любителі пивної атрибутики можуть не тільки побачити  на стіні велику колекцію костерів (підставки під келихи з пивом, - Ред.) з різних куточків України та світу, але і поповнити цю колекцію, поділившись із закладом своїми атрибутами пиволюба.

Власники закладу мають надію, що вже незабаром вся стіна буде повністю в костерах, а на території Kraft Gastro Pub  буде власна маленька пивоварня. Тут орієнтуються на гостей, які мають хороший смак, і не тільки у пиві, але і музиці, тощо. Адже власники Kraft Gastro Pub  переконані, що любителі пива – це спражні інтелектуали.  У закладі пропонують також прийти подивитись футбол, пограти в мафію чи навіть у гру «Що? Де? Коли?». Для цього внизу є великий зручний зал. Працюють тут до останнього клієнта.

Адреса: площа Маланюка 1/вул. Вороного 11

Телефон: 097 001 0600

Підготувала: Оксана Матійків

Фотограф: Богдан Ємець

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!