Росіяни наступають на Бахмутському напрямку, але в інших місцях їхні атаки зазнали невдачі

1426 0
ЗСУ відбили наступи росіян на Авдіївському і Південнобузькому напрямках.
Фото: Associated Press / Фото умовне

Фото: Associated Press / Фото умовне

Збройні сили України відбили наступи росіян на Авдіївському і Південнобузькому напрямках. Водночас на Бахмутському напрямку наступ окупантів триває – там з боку ворога атакують підрозділи «кадирівців». Про це повідомив генеральний штаб ЗСУ.
 
 

Окупанти намагаються встановити повний контроль над територією Донецької області та утримати захоплені райони Херсонської, Харківської, Запорізької та Миколаївської областей. Ворог продовжує завдавати авіаційні та ракетні удари по військових та цивільних об’єктах на території України.

  • На Волинському та Поліському напрямках ситуація суттєво не змінилася. Білоруські військові виконують завдання з посилення охорони ділянки кордону в Брестській та Гомельській областях. Тривають заходи контрольних перевірок підрозділів, а також підготовка до чергових військових навчань. У Бресті виявлено дислокацію підрозділів із російськими безпілотниками, які залучаються до розвідки прикордонних районів України.

 

  • На Сіверському напрямку росіяни утримують окремі підрозділи у прикордонних районах Брянської і Курської областей. Ворог здійснив обстріли районів населених пунктів Сеньківка, Хрінівка, Кам’янська Слобода Чернігівської області та Нововасилівка, Майське, Суходіл, Нова Слобода Сумської області.

 

  • На Слобожанському напрямку ситуація сильно не змінилася. Підрозділи ЗСУ утримують займані позиції та не дають ворогу можливості просуватися вглиб території.

 

  • На Харківському напрямку противник обстріляв райони декількох населених пунктів. Здійснив дистанційне мінування місцевості в районі населеного пункту Леб’яже. ЗСУ успішно відбили атаку ворога в районі Гусарівки.

 

  • На Слов’янському напрямку підрозділи росіяни обстріляли з танків, мінометів, ствольної артилерії та реактивних систем залпового вогню райони населених пунктів Вернопілля, Бражівка, Дібрівне, Долина, Богородичне, Донецьке, Райгородок, Краснопілля. Активних наступальних дій ворог не вів.

 

  • На Краматорському напрямку противник здійснював обстріли у районах населених пунктів Верхньокам’янське, Івано-Дар’ївка, Переїзне, Веселе, Роздолівка, Григорівка, Сіверськ.

 

  • На Бахмутському напрямку окупанти вели обстріли з мінометів, танків, ствольної та реактивної артилерії районів низки населених пунктів. ЗСУ успішно відбили атаки ворога в напрямках населених пунктів Соледар, Бахмутське, Весела Долина. Наступальними діями підрозділи «кадирівців» намагаються просунутися в напрямках Зайцевого та Майорська, бойові дії тривають.

 

  • На Авдіївському напрямку обстрілів зазнали населені пункти Тоненьке, Авдіївка, Карлівка, Первомайське, Водяне, Опитне, Веселе, Красногорівка, Георгіївка, Мар’їнка. Наступальними та штурмовими діями ворог намагався покращити тактичне положення у напрямках Первомайського, Опитного та Невельського. Завдяки злагодженим діям ЗСУ відкинули росіян на попередньо займані позиції.

 

  • На Новопавлівському напрямку активних наступальних дій від росіян не було. Зафіксовано обстріли районів Великої Новосілки, Нескучного, Богоявленки, Пречистівки, Новомайорська і Микільського.

 

  • На Запорізькому напрямку ворог здійснював обстріли обʼєктів в районах населених пунктів Новоочеретувате, Новосілка, Времівка, Новопіль, Новодарівка, Залізничне, Дорожнянка, Новоданилівка, Білогір’я.

 

  • На Південнобузькому напрямку противник здійснив обстріли районів одразу 12 населених пунктів. ЗСУ успішно відбили наступ противника неподалік Високопілля та Потьомкіного.

 

  • Корабельне угруповання росіян в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжує виконувати завдання з розвідки та блокування цивільного судноплавства. Зберігається загроза нанесення ракетних ударів по об’єктах та елементах інфраструктури в глибині території України.

 

  • За даними Генштабу, рота окупантів, яка базувалася у спортивному клубі «Загублений світ», покинула Херсон та вивезла на тимчасово окуповану територію Криму награбоване майно в 5 тентованих вантажівках. Біля Херсона та Енергодара ЗСУ знищили 3 артилерійські системи окупантів, склад з боєприпасами та до роти особового складу. Поранених вивезли у лікарні поблизу Борозенського Херсонської області. За даними Генштабу ЗСУ, через неналежний рівень медичної допомоги більшість окупантів померли від отриманих поранень.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!