Садовий Гройсману: у Вінниці також відмовилися приймати сміття зі Львова

3494 0
Мер Львова Андрій Садовий на своїй сторінці у соціальній мережі «Фейсбук» відповів на сьогоднішню заяву прем’єр-міністра Володимира Гройсмана, який закликав керівників міст та областей допомогти із прийомом відходів, а ще пообіцяв виділити 50 млн грн. на ділянку під новий полігон.
фото: варта-1,Tvoemisto.tv

фото: варта-1,Tvoemisto.tv

«Чи є межа цинізму пана Прем’єр-міністра? Володимир Гройсман просить всіх допомогти Львову в ліквідації екологічної кризи, якщо я "раптом" звернусь» – розпочав свій пост мер Львова.

Він нагадав президенту та прем’єру, що у них «в шухлядах лежать вже П’ЯТЬ (!) звернень міської комісії з надзвичайних ситуацій з проханням про допомогу місту (або як мінімум припинити блокаду), які відверто ігноруються».

Як випливає зі слів Андрія Садового, офіційних звернень до органів місцевого самоврядування України, до обласних державних адміністрацій і подальших відмов (найчастіше за ініціативою місцевих фракцій БПП) – сотні.

«Зокрема і від вірного соратника Володимира Гройсмана, мера Вінниці Моргунова. Дехто відверто в очі каже, що є пряма заборона "зверху" навіть на найменший обсяг допомогти. В цьому – вся "сила" і "децентралізованість" місцевого самоврядування України» – заявляє Андрій Садовий.

Також мер Львова заявив, що інформація про 14 запропонованих ділянок під полігон в межах області не відповідає дійсності. Мер Львова припускає, «що пана Прем’єр-міністра підставляють з інформацією місцеві державні чиновники», бо це «відверта неправда»

Зі свого боку Андрій Садовий пропонує два кроки для вирішення ситуації:

1) розблокування діючих полігонів

2) надання ділянки для нового резервного полігону для Львова та 4-х районів області, який відповідатиме ДБН В.2.4-2-2005 «Полігони твердих побутових відходів».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!