До Стрия львівське сміття не пустили

2371 0
Як повідомили у департаменті житлового господарства та інфраструктури ЛМР, станом сьогоднішній на ранок чотири міста Львівської області приймають на захоронення відходи зі Львова.
фото ілюстративне: соцмережі

фото ілюстративне: соцмережі

За даними департаменту, вчора кілька машин поїхали до Стрия, де була досягнута домовленість з керівництвом міста, однак дорогу на полігон перекрили активісти, інформує прес-служба Львівської міської ради.

Водночас, департамент з питань цивільного захисту населення Львівської ОДА повідомив, що вчора увечері на стрийському міському полігоні спалахнула пожежа на площі приблизно 600 м.кв., яку загасили через дві години.

Відтак зараз сміття зі Львова вивозять до Новояворівська, Червонограда, Жидачева та Буська. Загалом – це 86 тонн в день.

Читайте також: Зубко пообіцяв, що сміття зі Львова почнуть вивозити завтра

Учора надійшло повідомлення, що Миколаївська міська рада погодилася приймати по 40 тонн відходів на добу. Водночас міський голова Миколаєва у коментарі Tvoemisto.tv розповів, що для прийому відходів зі Львова слід упорядкувати документацію полігону і на це може піти до чотирьох місяців.

Читайте також: Чому сумно і смішно від заяв про термінове сортування сміття

Як учора заявив під час наради у ЛОДА міський голова Львова Андрій Садовий, в місті мегакритична ситуація з вивезенням відходів – на майданчиках та перевантажувальних станціях накопичилося понад 11 тисяч тонн сміття.

Натомість віце-прем’єр Геннадій Зубко запевнив після наради, що сміття зі Львова почнуть вивозити вже сьогодні.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!