Скандальну статую Ісуса забрали з центру Львова

2947 0
Скандальну статую Ісуса Христа, яку минулого тижня без погоджень встановили у Львові на площі Міцкевича, вже забрали.
Фото: tvoemisto.tv

Фото: tvoemisto.tv

Про це у себе на Facebook написала львів’янка Мар’яна Куземська.

Нагадаємо, 13 серпня, львів'яни виклали у соцмережі фото скульптури, яка з'явилась біля фігури Матері Божої на центральному в місті проспекті Свободи. Факт встановлення скульптури невідомими у публічному місці викликав хвилю обурення. Люди, які прийшли молитися до скульптури, називали себе «правовірними греко-католиками». Раніше у прес-службі Львівської архиєпархії УГКЦ заявляли, що на Галичині активізувалася агітаційна діяльність угруповання догналітів (які називають себе вірними Української правовірної греко-католицької церкви (УПГКЦ), – ред.), яке напередодні Майдану 2013-2014 закликало Росію та Білорусію ввести в Україну війська під виглядом миротворців.

Як виявилось, чималу за розмірами скульптуру у центрі Львова встановили самовільно. Начальник управління охорони історичного середовища ЛМР Лілія Онищенко повідомила, що управління не надавало жодних дозволів на її встановлення. З її слів, ніхто за дозволами й не звертався. Зараз, зазначила чиновниця, вони з’ясовуватимуть, хто причетний до цього. Наразі в управлінні такої інформації немає. Водночас Мирослав Данилків розповіда, що статуя встановлена тимчасово. І згодом пообіцяв, що 23 серпня статую заберуть на Закарпаття.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!