Торік у Львові померло найменше немовлят за останні п’ять років

3475 0
Смертність немовлят – один з показників у світовій медицині, за яким оцінюють якість надання медичної допомоги.
фото: соцмережі

фото: соцмережі

Минулого року у місті померло 46 немовлят, і це найнижчий показник за останні п’ять років у Львові і за всю історію незалежної України, — інформують у прес-службі Львівської міської ради. 

«Дитяча смертність у Львові постійно зменшується. Минулого року дітей від нуля до року померло 46, з них 26 померло від хвороб перинатального періоду і 20 – від вроджених вад розвитку. Малюкова смертність – один із рейтингових показників у світовій медицині, бо саме за ним оцінюють якість надання медичної допомоги», - розповів начальник управління охорони здоров’я міста Володимир Зуб. 

Читайте також: Отримати допомогу при народженні дитини можна онлайн 

За його словами, показник смертності у Львові завжди був нижчий, ніж в середньому по Львівській області і Україні. Таких результатів вдається досягати завдяки системному комплексу заходів.

«Аналізується ведення кожного пацієнта від етапу жіночої консультації, тобто контроль за вагітністю, далі – пологовий будинок і післяпологове лікування, і тому цей показник вдається зменшувати щороку», - додає Володимир Зуб.

Загалом минулого року дітей у Львові померло 66. З них 46 – дітей до року (малюків), і 20 дітей – від року до 18 років. Що важливо, 8 з 20 дітей у цій категорії (від року до 18-ти) померло не від хвороб чи лікування, а від дії зовнішніх чинників. 

Нагадаємо, у Представництві Дитячого Фонду ООН (ЮНІСЕФ) в Україні наголошують, що серед інших країн Європи Україна є лідером за показниками смертності матерів та немовлят.

Опублікувала Марічка Мишок

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!