Сьогодні у Львові презентуватимуть книгу про кіборгів

1741 0
У річницю виходу «кіборгів» із руїн Донецького аеропорту «Радіо Свобода» і видавництво «Книжковий клуб «Клуб сімейного дозвілля» презентували книжку «АД-242. Історія мужності, братерства і самопожертви». Перша презентація відбулась у Києві, сьогодні книгу представлятимуть у Львові.
фото: www.radiosvoboda.org

фото: www.radiosvoboda.org

Журналісти «Радіо Свобода» почали збирати розповіді захисників летовища з травня 2014 року. За час підготовки книжки вони направили десятки інформаційних запитів до різних структур, щоб отримати потрібну інформацію чи дозвіл на інтерв’ю. Понад двадцять журналістів зібрали унікальний матеріал: більше 100 інтерв’ю, 60 свідчень кіборгів, десятки ексклюзивних фото з місця подій, серед яких фото всесвітньо відомого кореспондента Los Angeles Times – Сергія Лойка.

«Під час спілкування із захисниками ДАПу виникало багато запитань до тих, хто керував операцією, до начальника Генерального штабу, до керівництва країни. Усі запитання ми переадресовували відомствам, які відповідали нам через інформаційні запити. Відповів і начальник Генерального штабу ЗСУ Віктор Муженко. Його відповіді є вкінці цієї книги», - розповідає укладач книги Ірина Штогрін.

Під час бойових дій у Донецькому аеропорту – за 242 дні оборони ДАП – загинув 101 військовослужбовець, поранень зазнали 440 людей, 9 – зниклі безвісті. З-під завалів аеропорту 15 жовтня дістали тіла ще трьох бійців.

Презентація у Львові відбудеться 29 лютого о 18:30 год в книгарні «Є» (просп.. Свободи, 7).

Джерело: radiosvoboda.org


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!