Львів'ян запрошують на перформанс на підтримку Олега Сєнцова

1396 1
Кримський режисер, якого понад чотири роки утримують у російській в’язниці, оголосив безстрокове голодування.
Фото: Радіо Свобода

Фото: Радіо Свобода

Сьогодні, 3 червня, о 18:00 поблизу Львівського національного театру опери та балету відбудеться перформанс з вимогою звільнення з політичного ув’язнення Олега Сєнцова та усіх українських політичних в’язнів у Росії, повідомляють організатори заходу.

Читайте також: У центрі Львова відбулася мистецька акція на підтримку Олега Сенцова. Фото

У перформансі візьмуть участь танцівники та актори з різних куточків України. Як зазначають організатори, у перформансі візьмуть участь 17 учасників, одягнені у футболки з тематичними написами #hungry, #freeSentsov та іншими в колаборації з львівським графіті художником. Танцівники танцюватимуть, зображуючи свободу, жагу до життя та бажання творити. Ці танцівники є символом української культурної інтелігенції – поетів, режисерів, істориків тощо. Організатори наголошують, що попри те, що Розстріляне відродження та дисиденти вважаються жахом минулого століття, ця проблема залишилася актуальною і варта розголосу і нині.

Читайте також: Львівські митці вийшли на акцію підтримки Олега Сенцова. Фото

Нагадаємо, 14 травня український кінорежисер Олег Сенцов оголосив безстрокове голодування. Навесні 2014 року його арештували та доправили до в’язниці у Росію. Наразі його утримують у колонії «Білий ведмідь» в місті Лабитнангі Ямало-Ненецького автономного округу Тюменської області РФ. Учора Олег Сенцов погодився на підтримувальну терапію. Єдиною умовою припинення голодування Сенцов називає звільнення усіх українських політв’язнів, утримуваних в РФ і на території Криму. 

 


Читайте також:
3 Червня, 2018 18:36
Ганна Але ж написано у тексті, що перформанс 2 червня, а новина опублікована 3...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!