Символ весни і краси. У Ботанічному саду Франкового університету рясно зацвіли магнолії

3610 0
Відомо більше 200 видів магнолій, деякі з них власне зацвіли у саду.
Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка

Фото: Ботанічний сад ЛНУ ім.І.Франка

Цієї весни Ботанічний сад через карантин не може запросити львів'ян на дні відкритих дверей, але ділиться фото магнолій, які рясно цвітуть у саду. 

Там нагадують історію цього дерева. «Мігрантка з далекої Америки, ровесниця динозаврів, справжня аристократка в рослинному царстві – магнолія. Названа на честь французького ботаніка П’єра Маньоля (Pierre Magnol), ця рослина здавна вабила красою своїх квіток. 

У природі магнолії трапляються у Південно-Східній Азії та Північній Америці, але потрапивши до Європи на початку XVIII століття, ці рослини зумовили справжню «магнолієву лихоманку», яка не припиняється й нині. А тому, їх нерідко можна побачити на вулицях міст і у приватних садибах далеко за межами природного ареалу.

Особливо популярні магнолії в Китаї, де символізують весну, жіночу чарівність та повагу до краси. В Японії ж є традиція щорічно відвідувати місця цвітіння магнолій з рідними, насолоджуючись її чарівними ароматами», – розповідають у Ботанічному саду.

Фото Ботанічного саду ЛНУ ім.І.Франка

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!