Цього літа студенти зі Львова вперше складатимуть ЗНО в магістратуру

2817 0
Уже наступного місяця відбудеться перше зовнішнє незалежне оцінювання для вступу на магістратуру. Наразі, експеримент стосуватиметься вступу на спеціальність «Право», оскільки вона є однією з найпопулярніших. Участь в експерименті беруть дев’ять вищих навчальних закладів України, серед них – один зі Львова.

Про організацію, об’єктивність та прозорість проведення процедури вступу в магістратуру за спеціальністю «Право» з використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання йшлося під час засідання робочої групи під головуванням першого заступника міністра освіти і науки Інни Совсун.

Як повідомляє Міністерство освіти і науки, участь у експерименті з проведення вступу в магістратуру за спеціальністю «Право» з використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання беруть 9 вищих навчальних закладів. Серед них і університет зі Львова  - Львівський національний університет імені Івана Франка.

Учасники експериментального ЗНО складатимуть три компоненти тесту – «Право», «ТЗНПК (Тестування загальних навчальних правничих компетенцій)» та «Англійська мова» (вступники, які вивчають іншу іноземну мову зможуть пройти вступне випробування окремо).

За трьома блоками тесту вищі навчальні заклади – учасники експерименту — отримають результати вступних випробувань і, застосувавши коефіцієнти, зможуть побудувати рейтинговий список вступників.

Тестування відбудеться 23 липня у спеціально створених пунктах тестування.

Для участі в тестуванні з використанням технологій ЗНО на магістратуру з права вступник має подати документи до приймальної комісії одного з 9-ти вищих навчальних закладів, що беруть участь в експерименті:  Відкритий міжнародний університет розвитку людини «Україна»,Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Львівський національний університет імені Івана Франка, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут», Національний університет «Києво-Могилянська академія»,Національний університет «Одеська юридична академія», Національний юридичний університет імені Ярослава Мудрого, Одеський національний морський університет,Чернівецький національний університет імені Юрія Федьковича.

Нагадаємо, у лютому уряд України підтримав проведення експерименту, який передбачає складання вступних випробувань до магістратури з використанням технологій зовнішнього незалежного оцінювання.

Читайте також: До чого готуватися абітурієнтам: 8 змін цьогорічної вступної кампанії

 

За інформацією: osvita.ua

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!