Садовий про те, що чекає на Львів та в Україні посилять статус англійської мови. Підсумки доби

2600 0
Нині 18 червня та 480 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото:  Цинічний Львів

Фото: Цинічний Львів

Ситуація на фронті:За даними Генштабу (станом на 6:00), ворог зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках – за добу 26 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 16 ударів по районах зосередження окупантів. Уражені 3 пункти управління, 5 складів боєприпасів та 3 артилерійських підрозділи на вогневих позиціях. Також наші захисники знищили 2 зенітних ракетних комплекси.

Читайте також: Чи будуть санкції проти чоловіків, що виїхали за кордон в час війни. Пояснення. Кримінальна відповідальність передбачена, виключно якщо чоловік утік за кордон уже після отримання повістки.

Та: 213 пар на Львівщині одружилися дистанційно за час повномасштабного вторгнення – Мін'юст. Загалом в Україні зареєстровано 3 328 дистанційних шлюбів.

Акцент дня: Що чекає на Львів. Інтерв’ю з Андрієм Садовим. Чи став Львів містом-мільйонником; коли нарешті повноцінно запровадять електронний квиток; як покращити якість повітря в місті; чому важливі та як діятимуть наглядові ради при комунальних підприємствах; як покращити проїзд для велосипедистів і осіб з інвалідністю у візках; які нові інфраструктурні проєкти реалізовуватимуть у Львові, Tvoemisto.tv обговорило з міським головою Львова.

«Наші пріоритети – ветерани, освіта, культура, тому що це нас формує, робить нас людьми. І, звичайно ж, інфраструктурні проєкти. Враховуючи рішення ЄС піти нам назустріч, ми повинні використовувати всі шанси, які в нас є. Львів має бути не просто воротами в Україну, це завжди було пілотне місто. Треба, щоби й інші міста переймали наш досвід, робили більше, краще. Напевно, такою є місія Львова. Повага до людини, гідність людини – ось основа основ».

Читайте також: Львів вже став містом-мільйонником, – Садовий. 150 тисяч українців знайшли прихисток у місті.

Ключові події:

1. Кабмін готує законопроєкт, який посилить статус англійської мови та зробить її доступнішою для вивчення. Після перемоги в Україні розпочнеться масштабний проєкт відновлення, тож очікується прихід низки іноземних компаній та інвесторів.

На цю ж тему: У двох львівських вишах вивчатимуть нову антикорупційну дисципліну. Це пілотний проєкт, долучитися до якого заклади освіти могли, подавши заявку та пройшовши кілька етапів відбору.

Та: В УЦОЯО розповіли, як вступникам на магістратуру оформити запрошення на іспити. З міркувань безпеки не публікують інформації про те, де на території України відбудуться тестування. З цієї ж причини цьогоріч не оприлюднено графіка тестувань;

2. У Львові пропонують облаштувати ще один транспортний хаб. Простір на Сихові, біля ТЦ «Санта-Барбара», вміщатиме місця для відстою громадського транспорту та побутового обслуговування водіїв міських та приміських маршрутів. Планують також розмежувати місця посадки/висадки пасажирів відповідно до напрямків, враховуючи кількість міських, та приміських маршрутів та відокремити зупинки для тролейбусів. У просторі пропонують облаштувати також зелену зону очікування.

Читайте також: Для реконструкції вулиці Миколайчука у Львові демонтують цілий ринок. Власникам тимчасових споруд рекомендуватимуть провести демонтаж у доробровільному порядку протягом 30 календарних днів;

3. Мозаїкою з вулиці Б.Хмельницького облаштують клумби біля одного із львівських храмів. Її передадуть для виконання робіт церкві Різдва Пресвятої Богородиці Православної церкви України, у межах парку «Замарстинівський».

Читайте також: У Львові за 5 млн грн планують відремонтувати ще дві підпірні стінки. Вони на вул. Околична, 16-18 та вул. Пстрака, 4.

4. Під час тестування безготівкової оплати близько 300 мешканців хотіли незаконно скористатися пільгою. Наразі таких пасажирів не штрафують.

Читайте також: У Львові запустять новий автобусний маршрут. Куди він курсуватиме. З 20 червня запрацює маршрут №92, він сполучатиме Дж.Вашингтона – АС «Західна», що на вул. Городоцькій.

Та: У Львові змінять рух автобусного маршруту №17. Відтепер він курсуватиме від вул. Миколайчука через вул. Віри, Надії, Любові та Пилипа Орлика;

5. Відпочинок і безпека. Куди можна сходити на вихідні у Києві й не боятися тривог? Звуки сирен у столиці вже стали звичним явищем. Працюватиме розважальний комплекс, магазин, кафе чи ресторан у цей час – вирішує керівництво кожного закладу індивідуально: залишається керуватися лише рекомендаціями ДСНС та військової адміністрації.

«Твоє місто» потурбувалось про безпеку киян та гостей міста і підібрало для вас заклади, які знаходяться у підвальному приміщенні. Тому в разі тривоги, ви можете безпечно продовжувати відпочинок.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!