«Тут гарно, смачно і дешево»: The Washington Post радить відвідати Львів

9889 4
Журналістка Даніель Брафф зазначає, що архітектура Львова нагадує стару Європу, а їжа тут є певним культом.
Фото: inpress.ua

Фото: inpress.ua

Наприкінці квітня в американському виданні The Washington Post у розділі «Подорожі» з'явився матеріал журналістки Даніель Брафф про мандрівку Україною. Вона розповідає про Київ та Львів, зазначаючи, що у другому мандрівники знайдуть мистецтво, культуру і красу.

«Це місто виглядає як олдскульний європейський напрямок, доповнений дорогами з бруківки, фестивалями класичної музики та гучними літературними заходами. Львів відомий мистецтвом і культурою», – пише авторка.

Читайте також: Львів потрапив до світового рейтингу стартап-міст

Водночас вона зазначає, що попри те, що Львів – мультикультурне місто, але відоме воно також і тим, що є центром націоналістичних рухів.

Журналістка радить відвідати площу Ринок з кольоровими фасадами її будинків, випити кави у Віденській кав'ярні та зробити кілька фото для iнстаграму на книжковій барахолці біля пам'ятника першодрукарю Іванові Федорову. Окремо вона наголошує на їжі в місті – від традиційних до хіпстерських закладів.

Читайте також: Де у Львові стається найбільше і найменше злочинів. Інфографіка

Також Даніель Брафф говорить, що Львів, як і Україна загалом, наразі дуже дешеве місце для туристів. Вона каже, що вечеря в місті коштуватиме близько 4 доларів, а ночівля в хорошому готелі – близько 70 доларів за ніч.

Нагадаємо, Львів увійшов у топ-10 міст світу за економічною ефективністю.


Читайте також:
2 Травня, 2019 09:55
666 ... прочитав допис "L" ... і нащо люди намагаються обійняти оте "нєобьятноє" ? ... визначено ще К .П. , що це НЕ можливо ( в оригіналі "НИКТО НЕ ОБНИМЕТ НЕОБЪЯТНОЕ" ... і ще -- з останньої фрази допису не зрозуміло , нищення автентичності якого міста стурбувало автора/авторку ...
1 Травня, 2019 20:43
L. Давайте подивимось до оригіналу: [***]s://[***].washingtonpost.com/lifestyle/travel/go-west-to-lviv-visitor-to-ukraine/2019/04/25/5b4baf18-5d71-11e9-9625-01d48d50ef75_story.html який було опубліковано 25 квітня. Під статею аж 8 коментарів, майже половину з яких авторства якогось "рускамірного" бота pc8914.
Цікаво: по суті це не є стаття, а невеликий напівдопис (чи радше навіть нотатка) про Львів, якому передує трохи дивний навіпдопис про "Кієв" та "шашлік". Навіть того непрофесійного перекладу стане досить, шоб окреслити вкрай незначний обсяг цієї "статті":
> Це вишукане місто (українською вимовляється як "Liv-eev") нагадує стару Європу, всіяне вулицями з бруківкою, та повне фестивалів класичної музики та _wild celebrations of Ukrainian poets_ (?).
> Львів, населення якого складає 700 тис., було засновано в середині XIII ст., і тепер місто відоме своїм мистецтвом та культурою.
> Варто наголосити, що у той час як місто, поза сумнівом, є багатонаціональним, воно також відоме як осередок українського націоналізму.
> Блукаючи пл. Ринок тут можна захоплюватися варвистими будинками (рожевими та жовтими!), численними кафе, крамницями та рестораціями.
>
> На їжі тут дійсно знаються: стрій ресторанів охоплює старовинні та сучасні традиції, проте вбачається тенденція до українського колориту.
> Тут також рясніють численні кафе: у XVII ст. уродженень Львова став першим, хто додав до кави цукор та молоко, та згодом відкрив, хоча й у Відні, свою кав'ярню.
> Сьогодні тут можна відвідати тезку тієї кав'ярні, "Під синьою пляшкою", де каву заварюють на відкритому вогні у мідному посуді в кімнаті при свічках.
>
> Незвичним місцем, яке заслуговує світлин в Instagram, є ринок уживаних книг під відкритим небом, де книги недбало розставлені на старих розкладачках поряд із пам'ятником українському першодрукареві Івану Федорову.
> А ще тут можна знайти грамплатівки та ляльки.
>
> Звідси можна відвезти з собою значно більше сувенірів, аніж очікувалось, оскільки Україна сьогодні є дуже недорогою країною.
> Хороший готель у центрі міста коштуватиме приблизно 70 дол. США за ніч; обід чи вечеря -- коло 4 дол. США.
Оце й все? Шукаємо "статтю" на "The Washington Post" у Twitter:
* всі статті у проміжку з 24 квітня по 26 квітня включно (шоб виключити, шо 25 квітня вискочило за рамки перетину часових поясів та лінії зміни дат) - [***]s://twitter.com/search?q=from%3Awashingtonpost%20since%3A2019-04-24%20until%3A2019-04-26&src=typd
* звужуємо пошук до включення слова "ukraine": [***]s://twitter.com/search?q=ukraine%20from%3Awashingtonpost%20since%3A2019-04-24%20until%3A2019-04-26&src=typd
* це ж зі словом "lviv": [***]s://twitter.com/search?q=lviv%20from%3Awashingtonpost%20since%3A2019-04-24%20until%3A2019-04-26&src=typd
Шо, пусто? Жодної статті у Twitter-і "The Washington Post", про Україну немає згадки (щонайменше якшо проскролити всю видачу і зробити тупий пошук по Ctrl-F), проте є набагато інших, цікавіших читачам видання, твітів, які збирають великі обговорення (не виключено, шо не без ботів) із купою лайків та ретвітів. Шукаємо тепер, власне, цю пані Даніель на тому ж Twitter:
* її профіль - [***]s://twitter.com/daniellebraff
* твіт на її ж статтю - [***]s://twitter.com/daniellebraff/status/1123210876931067906 . Шо є на даний момент: 2 ретвіти та 4 лайки (щонайменше два з яких від україномовних користувачів) -- резонанс, як казала моя бабця, страшущий.
Хлопці, реально, закінчуйте репостати нікому не відомі дописи від сумнівних дописувачів та казуальних туристів. З таким же успіхом ви можете переписувати сюди огляди з TripAdvisor. Для історичної довідки: у вас вже був такий казус про сумнівний wiki-сайт Numbeo, який є повністю відкритим до редагування, а й відповідно -- і накрутки "рейтингу", який самі ж вигадали, і самі же й з нього тішаться: [***]://tvoemisto.tv/news/lviv_potrapyv_do_reytyngu_naykomfortnishyh_dlya_zhyttya_mist_svitu_97987.html . У вас автентичність міста з-під носа крадуть та нищать ту ж архітектуру, якою захоплюється і ця Даніель, а ви... До речі, мій коментар у дописі про Нотр-Дам де Парі ви залишили без уваги, можливо, занадто буквально сприйнявши "на все добре". Зрештою, може, вам й ок бути сліпими і не помічати проблем нищення міста як автентичної одиниці.
1 Травня, 2019 15:35
666 ... а священикам не завадило би згадати конкретну пораду -- " .. Не гонялся бы ты , поп , за дешевизной !.." ... бо не сляпі вони і не дурні ... і не можуть не бачити , ЩО творить оте , що до них в храм приходить ... Слава Україні ! ...
1 Травня, 2019 14:21
666 ... після кожної неділі і от наразі , після святкування Христового Воскресіння , конкретна "краса по-львівськи" аж буяє біля церкви Христового Воскресіння ... і то не якась отара (орда москалів) наробила ... це сліди "святкування" конкретного бидла , що називають себе парафіянами цього храму ... запрошую усіх іноземних туристів , що цікавляться культурним надбанням Львова , помилуватись реальним станом отієї "культури по-львівськи" ... Слава Україні ! ....
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!