У крові українського водія автобуса, який потрапив у ДТП в Польщі, знайшли психотропні речовини

4007 0
Аварія за участі автобуса з туристами зі Львова сталася в Польщі 17 серпня.
фото Darek Delmanowicz / PAP

фото Darek Delmanowicz / PAP

У крові водія українського автобуса, який 17 серпня злетів із траси разом із туристами поблизу Лещави-Долішньої Перемишльського повіту Підкарпатського воєводства Польщі, знайшли психотропні речовини. Про це пише Zaxid.net із посиланням на місцеву польську радіостанцію RMF24.

Читайте також: Як зробити наші дороги безпечними

Згідно з висновком експертів, у крові водія після аварії знайшли залишки психотропних речовин, наркотиків чи стимуляторів. Концентрація цих речовин за 8 годин до аварії, коли водій вирушив у рейс, була вищою.

Крім цього, водій стверджував, що у нього не спрацювали гальма. Втім польські експерти цю версію виключили і повідомили, що з автобусом було все гаразд. У прокуратурі також підтвердили, що автобус на схилі їхав зі швидкістю 75 км на годину і саме тому не встиг загальмувати.

Нагадаємо, 17 серпня о 22:10 автобус із туристами зі Львова злетів з траси поблизу Лещави-Долішньої та перекинувся кілька разів. Унаслідок аварії загинули троє громадян України – дві жінки у віці 30 та 31 року і один чоловік. 38 осіб доправили до лікарень із травмами різного стану тяжкості, у тому числі 10 дітей.

Читайте також: На вихідних у Львові сталося 36 аварій

Пізніше з’ясувалось, що автобус із туристами мав їхати до Відня іншою дорогою, проте через черги на кордоні змінив свій маршрут. Як говорить почесний консул України у Перемишлі Александр Бачик, за попередньою інформацією спочатку автобус вирушив до пункту пропуску Краківець – Корчова, далі в Шегині – Медику, але через черги там у результаті поїхав до пункту пропуску Смільниця – Кросцєнко, а далі – до Перемишля.

За словами окружного прокурора Беати Стажецької-Скшипєц, водій розповів, що дорога була важкою, а він не був ознайомлений із цим маршрутом. Чоловік переконував, що коли побачив знак, що інформував про серпантини, їхав зі швидкістю 50-60 кілометрів за годину, а знаку про обмеження швидкості до 30 км/год він не помітив.

Читайте також: На двох пунктах перетину кордону на Львівщині можливі тимчасові обмеження у русі

За попердньою інформацією, водій автобуса перевищив допустиму швидкість. Прокуратура в Перемишлі висунула йому звинувачення. Львівська турфірма «Аккорд-тур» відреагувала на інцидент лише через два доби. Згодом суд у Перемишлі арештував водія автобуса на три місяці. 42-річному чоловікові загрожує позбавлення волі до 12 років. 23 серпня в Україну повернулися усі пасажири, що постраждали в аварії.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!