Політична реклама

У Львівській філармонії відбудеться прем'єрне виконання творів Баха

1280 0
20 та 21 листопада, у Львівській філармонії відбудуться концерти, присвячені «Добре темперованому клавіру» Йоганна-Себастьяна Баха.

Як каже музикознавиця Любов Кияновська, це один із знакових шедеврів світової культури, який за кількістю індивідуальних інтерпретацій впевнено займає вершину музичного Олімпу, інформує прес-служба Львівської міськради. До сьогодні «Добре темперований клавір» залишається одним із найчастіше виконуваних фортепіанних творів світової спадщини.

Ініціатор і виконавиця цього проекту – заслужена артистка України Етелла Чуприк У Львові виконання  «Добре темперованого клавіру» буде прем’єрним, а от в Україні – ні. За словами виконавиці, крім України, ця музика звучатиме ще й у Брюсселі, Німеччині, Голландії. І не лише в концертних залах, а й у храмах.

«Якщо взяти маленькі прелюдії та фуги, які мають два голоси, то, виконуючи їх багато разів, почуємо, скільки є нового і як багато змісту навіть у простіших для виконання творах Баха», – зазначила виконавиця.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!