У Львові з’явиться громадський простір із паркінгом на 45 місць. Візуалізація

4289 0
Цьогоріч простір поблизу цирку отримає нове обличчя. Зараз там тривають роботи з реконструкції скверу та відновлення площі навпроти цирку, в центрі якої стоятиме пам’ятник Богдану-Ігорю Антоничу. Про це повідомив міський голова Львова Андрій Садовий під час брифінгу для журналістів.
фото uk.wikipedia.org, візуалізацію надала Галицька районна адміністрація Львова

фото uk.wikipedia.org, візуалізацію надала Галицька районна адміністрація Львова

Загалом проект реконструкції громадського простору охоплює три складові: площу, передану місту цирком для реалізації проекту, сквер та сам пам’ятник. На відновлення площі у міському бюджеті передбачено 1,45 млн грн, на сквер – 1,46 млн грн, на будівництво пам’ятника – 2, 178 млн грн. Проекту пам’ятника вже два роки, але лише цьогоріч його допрацювали і планують реалізувати до кінця жовтня.

Окрім площі, скверу та пам’ятника також передбачається створення паркінгу на 45 паркомісць та дитячого майданчику. В планах і озеленення території, на якій висадять 15-20 дерев різного розміру. Йдеться про південні рослини, такі як акація чи платана, які можуть витримати високі температури.

Читайте також: 5 громадських просторів, які з’являться у Львові до кінця року. Візуалізація

«Площа поблизу цирку була у дуже поганому стані, але, як завжди, не вистачало грошей. Зараз у бюджеті розвитку є необхідна сума, тому вирішили взятися за цей проект, – розповів міський голова. – Важливо, щоб мешканці долучалися до таких ініціатив, адже, як показує практика, проекти, до реалізації яких доклалися мешканці міста, в результаті є більш успішними».

Читайте також: У Львові буде площа з пішохідним фонтаном та райськими яблунями. Візуалізація


Підготувала Оксана Лісна,
візуалізацію надала Галицька районна адміністрація Львова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!