У Львові хочуть відкрити консульство Ізраїлю

1990 0
У Львові можуть відкрити консульство Ізраїлю. Таку можливість керівництво Львівської облдержадміністрації обговорило з делегацією представництва американського об’єднання комітетів для євреїв колишнього Радянського Союзу.
Фото: brightwallpapers.com.ua

Фото: brightwallpapers.com.ua

Окрім відкриття ізраїльського консульства у Львові, також обговорювали сприяння у відкритті авіаліній між Львовом та Ізраїлем і США, допомогу внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на території Львівщини тощо, пишуть Варіанти.

Під час зустрічі президент об’єднання комітетів для євреїв Лоуренс Лернер повідомив, що основна місія приїзду делегації в Україну – допомогти українському народу у боротьбі із зовнішнім агресором. Серед важливих тем, які також обговорили – це відновлення та збереження пам’яток культурної спадщини єврейського народу на території Львівської області.

За словами начальника відділу охорони культурної спадщини та культурних цінностей ООДА Андрія Левика, в області є близько 9 тисяч пам’яток культурної спадщини, серед яких чимало єврейських. Він розповів, що влада тісно співпрацює з єврейською общиною щодо відновлення цих пам’яток. Однак, на його думку, в перспективі було б добре прийняти спеціальну Програму зі спільного фінансування відбудови пам’яток єврейської общини.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!