У Львові на честь військового лікаря Івана Гайди встановили пам’ятну дошку

2855 0
Іван Гайда 10 років очолював Військово-медичний клінічний центр Західного регіону.

У Львові встановили пам’ятну дошку на честь військового лікаря Івана Гайди при вході до терапевтичного корпусу Військово-медичного клінічного центру Західного регіону, повідомляють у центрі. 

Іван Гайда, колишній начальник цього військового медичного закладу, полковник медичної служби трагічно пішов з життя рік тому. 

«Встановлення цієї пам’ятної дошки – дуже важливий знак вшанування керівника, під проводом якого ВМКЦ Західного регіону не лише подолав буремні роки безсистемних скорочень і нищення військової медицини, але й у важкі часи зумів знайти шляхи для розвитку шпиталю», – зазначили у центрі. 

Додамо, що під керівництвом Івана Гайди була організована та досі проводиться медична реабілітація військовослужбовців, які отримали важкі поранення головного та спинного мозку. Також успішно провели унікальну операцію на серці з протезуванням аортального та мітрального клапанів і пластичної хірургічної корекції враженого лівого передсердя.

Читайте також: «Пан генерал». У пам’ять про військового медика Івана Гайду 

Іван Гайда 10 років очолював Військово-медичний клінічний центр Західного регіону. У його підпорядкуванні були Львівський, Мукачівський, Рівненський, Чернівецький, Волинський і Хмельницький шпиталі, а також медики військових частин Західного регіону. Перед тим Іван Гайдв 8 років працював заступником начальника тоді ще військового госпіталю №1120. 18 червня торік Іван Гайда помер унаслідок коронавірусної інфекції у віці 58 років. Військові і медики, колеги Івана Гайди та управлінці, з якими він працював, називають цю втрату трагічною не лише для Центру, а й для військової медицини усієї України.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!