У Львові не приймають документи для облаштування квартир на горищах

3019 0
Горища, підвали, сходові клітки є спільною власністю і їх не можна приватизувати.
www.primayzes.com

www.primayzes.com

Виконавчий комітет міської ради Львова сьогодні скасував додаток 4 до рішення виконкому  від 2015 року «Про затвердження інформаційних та технологічних карток адміністративних послуг, суб’єктами надання яких є районні адміністрації». Зокрема, з переліку адмінпослуг було вилучено пункт, в якому йшлось про прийом документів стосовно розпорядження спільним майном (горищами, сходовими клітками, підвалами тощо).

Читайте також: В Україні хочуть ввести абонплату за квартиру

Як пояснила на засіданні виконкому директор юридичного департаменту Гелена Пайонкевич, місто приводить свої положення у відповідність до чинного законодавства.

«Ми тепер уже не приймаємо жодних документів стосовно розпорядження спільним майном: стосовно горищ, сходових кліток, підвалів, спільних коридорів, тому просимо виключити ці послуги з рішення виконкому», – сказала вона.

Зі свого боку міський голова Андрій Садовий зауважив, що зміни до законодавства суттєві – якщо раніше за згодою усіх мешканців будинку можна було отримати дозвіл на облаштування квартири на горищі, то тепер це заборонено, бо закон визнав усі службові і технічні приміщення в будинку спільною власністю його жителів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!