У Львові обговорять нові залізничні сполучення між Україною та Польщею

1808 0
У Мінінфраструктури планують відновити сполучення Перемишль – Нижанковичі та запустити потяг зі Львова до Любліна.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

У жовтні у Львові відбудеться засідання двосторонньої робочої групи щодо розширення залізничного сполучення між Україною та Польщею. Зокрема йдеться про потяг Львів – Люблін та Перемишль – Мальховіце – Нижанковичі, повідомляє прес-служба Міністерства інфраструктури.

Під час нинішньої зустрічі з міністром інфраструктури Польщі Анджеєм Адамчиком, український міністр Володимир Омелян підтвердив, що наразі тривають роботи над проектами відновлення залізничного сполучення Перемишль – Мальховіце – Нижанковичі, на який польська сторона вже виділила кошти, і запуском прямого сполучення Львова з Любліном.

Читайте також: Не заходьте за стрічку! Репортаж із відкриття Бескидського тунелю

Нагадаємо, від села Нижанковичі, що на Львівщині, до польського Перемишля веде 12 км закинутої залізничної колії, котра не функціонує понад 20 років. Нещодавно активісти взялися її очищувати та влаштували виїзди технічної дрезини, аби показати необхідність відновлення цієї колії. 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!