У Львові обговорять проблеми захисту прав нацменшин. Як взяти участь

2047 0
7 грудня в конференц-залі Академічного корпусу Українського католицького університету відбудеться Семінар присвячений захисту національних меншин.
фото: facebook, ucu.edu.ua

фото: facebook, ucu.edu.ua

У рамках цього заходу відбудеться лекція відомого європейського політолога та фахівця у сфері захисту національних меншин доктора Балаша Візі на тему: «Участь та представництво: уряди та національні меншини». Висвітлюючи два підходи до представництва меншин – через участь у політичному процесі та через державні інститути, які захищають інтереси меншин, – др. Візі обговорить проблеми легітимності та ефективності різних представницьких структур. У якості прикладу розглянуть досвід Угорщини, Італії та Косово. Після лекції заплановано обговорення актуальних питань зі захисту прав національних меншин у Європі та Україні.

Програма заходу:
09.30-10.00 Реєстрація учасників
10.00-11.30 Лекція д-ра Балаша Візі, Національний Університет Державної Служби (м. Будапешт, Угорщина), Інститут з питань меншин, Угорська академія наук, на тему: «Участь та представництво: уряди та національні меншини»
11.30-12.00 Перерва на каву
12.00-13.30 Дискусія
13.30-14.30 Перерва на обід
14.30-16.00 Обговорення питань, які адресуються до усіх учасників дискусії

Робоча мова: англійська.
Під час заходу забезпечуватимуть синхронний переклад.
Дата: 7 грудня 2015 р.
Місце проведення: конференц-зал Академічного корпусу Українського католицького університету (вул. Козельницька, 2а).
Початок заходу: о 10:00 год.

Для участі в Семінарі просять попередньо зареєструватися за посиланням:http://goo.gl/forms/A9zJ6x0DvH.
Організатором заходу виступає Європейський центр з питань національних меншин (European Centre for Minority Issues) за співпраці з Центром верховенства права Українського католицького університету.

Контактна особа:
Марія Тарас, Центр верховенства права УКУ
+38 068 9767540[email protected]


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!