У Львові облаштують понад дві тисячі нових платних паркомісць. Локації

1866 0
Управління транспорту Львівської міськради має укласти договори з оператором про обслуговування цих паркомісць.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

У Львові додатково облаштують понад дві тисячі нових платних паркомісць. Майже половина з них з’явиться в центрі міста. Відповідне рішення прийняли на пленарному засіданні депутати ЛМР сьогодні, 20 травня.

Тепер управління транспорту Львівської міськради має укласти договори з оператором про обслуговування цих паркомісць. Від них міський бюджет додатково отримає близько 25 млн грн на рік. Згідно із законодавством, 215 місць (не менше 10  відсотків від загальної кількості) передбачать для автомобілів людей з інвалідністю.

Читайте також: У Львові запровадять електронні абонементи для паркування

Найбільше паркомісць має бути в центрі Львова. Зокрема, серед переліку є вулиці:

  • Соломії Крушельницької – 36
  • Петра Дорошенка – 18
  • Коперника – 11
  • Під Дубом – 31
  • Академіка Колеси – 10
  • Газова – 40
  • Академіка Кучера – 23
  • Листопадового Чину – 35
  • Академіка Гнатюка – 24.

 

У Залізничному районі найбільше паркомісць облаштують на вул. Братів Міхновських – 55, у Личаківському – на вул. Пекарській – 56, у Франківському – на вул. Степана Бандери – 66, у Шевченківському – на вул. Богдана Хмельницького – 108.

Повний перелік:

 

Голова постійної комісії міської інфраструктури, інженерного та житлового  господарства Львівської міської ради Андрій Шевців напередодні на засіданні зазначав, що оператори, яких після прийняття ухвали визначатимуть на конкурсі, повинні подбати і про певні стандарти на паркувальних майданчиках.

Читайте також: Де припаркуватися у Львові. Інтерактивна мапа, ціни

«На паркувальних майданчиках має бути сервіс. Щоб це була не просто синя лінія і паркомат, і людина¸ яка паркувалася, платила кошти не лише за простір, бруківку чи асфальтне покриття. Має бути стандарт і про це треба дбати – зовнішній вигляд, чистоту тощо», – каже він.

Нагадаємо, що з 1 березня минулого року у Львові змінилися тарифи паркування, а також Львів розділили на 5 зон паркування, від яких залежатить вартість. Раніше ж у Львові було дві зони паркування.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!