У Львові одну із вулиць забезпечать доступом до wi-fi

5059 1
У рамках проекту «Розумний мікрорайон» у Львові на вулиці Науковій облаштують близько десяти точок доступу до безкоштовного wi-fi.

Також у мікрорайоні «Наукова – Володимира Великого» запровадять розумне освітлення, додаткові паркінги із можливістю оплати за допомогою мобільних додатків. Про це під час Форуму електронного врядування  451°Е Tvoemisto.tv повідомив Іван Коржов, в. о. начальника Управління ІТ Львівської міської ради.

«Точки доступу до безкоштовного wi-fi плануємо облаштовувати за таким принципом, як у центрі міста. На вулиці Науковій є близько 10 громадських місць, які і стануть локаціями для розповсюдження інтернету», – зазначив Іван Коржов.

Читайте також: Smart Сity у Львові: сучасні технології для зручності містян

Так зване розумне освітлення у районі буде покликане зменшити витрати на вуличне освітлення, адже, за словами в. о. начальника Управління ІТ Львівської міської ради, на освітлення однієї вулиці протягом години місто витрачає 100 тис. грн.

Відбудуться зміни і в транспортній системі мікрорайону. Насамперед вони включатимуть облаштування паркінгів, які передбачатимуть можливість оплати онлайн за допомогою мобільних додатків. Також теперішня система керування рухом у Львові буде спеціально скоригована під мікрорайон «Наукова – Володимира Великого».

За словами Івана Коржова, наразі у місті працюють над відбором ідей для вдосконалення мікрорайону, які будуть втілювати вже наступного року.

Нагадаємо, майданчик для цифрового та інноваційного перетворення обрали за допомогою голосування.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
25 Листопада, 2016 20:31
Іван Тим часом на Науковій 7а з'явився "розумний" світлофор) Вже третій день не працює кнопка цього світлофору і дорогу просто треба перебігати на червоне.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!