У Львові затримується втілення проєкту з будівництва офісного кампусу на Хуторівці

2444 0
Щодо старту робіт на локації, демонтажу старих приміщень колонії, то їх також вирішили відтермінувати.
Фото: Економічна правда

Фото: Економічна правда

У Львові затримується втілення проєкту з будівництва офісного кампусу на місці виправної колонії, що на вул. Хуторівці, 2. Попередньо роботи над проєктом мали розпочати цього року, однак через війну їх відклали. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив співзасновник та виконавчий віцепрезидент (EVP) компанії SoftServe, що стала власником  колишньої виправної колонії №48, Олег Денис.

«На цей рік ми мали великі плани щодо проєкту SoftServe з будівництва кампуса, проте війна, очевидно, внесла значні корективи. Станом на сьогодні у нас працює окрема команда, яка займається підготовкою до архітектурного конкурсу. Ми хочемо бути повністю готові: з технічним завданням, геодезичними та геологічними вишукуваннями, детальним описом потреб та ідей, баченням компанії щодо цього проєкту, аби оголосити відкритий міжнародний архітектурний конкурс», – пояснює він. 

Читайте також: За територію виправної колонії на Хуторівці змагалися сім компаній

Щодо старту робіт на локації, демонтажу старих приміщень колонії, то їх також вирішили відтермінувати. 

Нагадаємо, що колишню виправну колонію №48, що на вулиці Хуторівці, 2, купила компанія «Девелопмент інжиніринг сервіс». Електронний аукціон, на якому відбувались торги за будівлі колишньої колонії загальною площею 39,8 тис. квадратних метрів та земельну ділянку площею 13 гектарів, відбувся у червні минулого року.

«Девелопмент інжиніринг сервіс», яка придбала колонію за понад 377 млн грн, входить в групу SoftServe. Компанія ще раніше почала роботу над ідеєю створення офісного кампусу спільно з європейським арітектурним бюро. У кампусі планують об'єднати частину львівських офісів, а також облаштувати об'єкти для відпочинку, розвитку талантів. Окрім креативного простору, кампус має стати знаковим футуристичним об'єктом. Також тут побудують школу, садочок та спортивну інфраструктуру. До створення проєкту залучать міжнародні архітектурні компанії.

Вікторія Савіцька

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!