У Львові зв’язали 120-метрову «Стрічку єдності»

1800 0
Вчора, 22 січня, у Львові біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбулася всеукраїнська акція «Одна єдина соборна Україна». Захід здійснено за ініціативи громадської організації «Схід і Захід - разом», створеної у нашому місті вимушеними переселенцями зі Сходу України, і за підтримки Народної самооборони Львівщини. Про це повідомляють у прес-службі громадської організації.

«Сьогодні в суспільстві точиться багато розмов щодо майбутнього Донбасу. Здебільшого користувачі соціальних мереж дискутують, чи варто відстоювати окупований Донбас, продовжувати воювати на Сході. Крім того, формується негативний образ вимушених переселенців як інертних осіб без громадянської позиції. Акція «Одна єдина соборна Україна», що пройшла в 15 містах, довела: Донбас – це Україна. Переселенці, представники місцевих громад вийшли на площі та висловили однозначну позицію щодо єдності країни, збереження її кордонів», – зазначила координатор ГО «Схід і Захід разом» Надія Нещаденко.

До акції у Львові долучилися понад 200 осіб, які зв’язали 120-метрову «Стрічку єдності». Учасники писали свої побажання Україні й об’єднували розрізнені клаптики в спільну стрічку. Наразі «Стрічка єдності» передана до Києва, де відбудеться заключний флеш-моб і будуть проголошені остаточні підсумки Всеукраїнської акції «Одна єдина соборна Україна». Далі об’єднана «Стрічка єдності» відправиться по Україні.

«Мешканці міст від Сходу до Заходу під час подорожі «Стрічки єдності» зможуть прочитати побажання українців із різних регіонів і переконатися – Україна єдина. На сьогодні загальна довжина стрічки становить 2200 метрів. Дуже приємно, що особливу активність проявили саме східні регіони України. Найдовшу стрічку – 361 метр – зв’язали в Краматорську. Лідер на Луганщині – Рубіжне. Там довжина стрічки склала 210 метрів. Гадаю, тепер ні у кого немає бути сумнівів: Донбас – це Україна!» – зазначила координатор Всеукраїнської акції «Одна єдина соборна Україна» Анастасія Горова, яка наразі мешкає на Львівщині та стала одним із натхненників проведення національного флеш-мобу.

Під час акції була вшанована пам’ять загиблих на Сході – мирних мешканців, військовослужбовців і бійців добровольчих батальйонів, що брали участь у проведенні АТО, та всіх борців за незалежність і єдність України за всю історію держави.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!