У Львові для переселенців організували низку освітніх заходів

1281 0
За час широкомасштабної війни росії проти України у львівських закладах освіти знайшли прихисток понад 50 тисяч українців.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Упродовж чотирьох останніх місяців у Львові організували десятки різних освітніх заходів, таборів та гуртків для внутрішньо-переміщених осіб. Про це повідомили у пресслужбі ЛМР.

«З перших днів війни наші педагоги активно долучились до організації навчання дітей переселенців. У 127 школах громади освіту продовжили здобувати 3628 учнів. Ще 132 дитини відвідують дитсадки міста. А в гуртках 14-ти закладів позашкільної освіти з’явилося 183 нових вихованців», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Львівщині із серпня зі шкіл почнуть виселяти переселенців

Львівські освітяни також організували безкоштовні курси з вивчення української мови у 68 закладах міста, до яких можуть долучитися всі охочі.

Зазначимо, що для дозвілля дорослих і дітей провели 75 екскурсій, а в 112 закладах організовували майстер-класи, спортивні й творчі заняття. На час літніх канікул діти можуть відвідувати літні денні табори.

Загалом за час широкомасштабної війни росії проти України в закладах освіти Львова знайшли прихисток понад 50 тисяч українців. Освітяни подбали не лише про матеріальні, а й духовні та соціальні потреби переселенців.

Читайте також: Де на Львівщині можна пройти безкоштовні курси української для переселенців

Додамо, у Львові на вул. Костя Левицького, 67 запрацював міський центр підтримки вимушено переміщених осіб, які можуть отримати допомогу й консультації фахівців. 

Нагадаємо, на території Львівської області планують збудувати низку модульних містечок для внутрішньо переміщених осіб. Їх зведуть за донорські кошти міжнародних організацій та іноземних компаній. Одне з таких містечок, що вміщуватиме 1000 людей, з’явиться поблизу Стрия. Дещо менше модульне містечко облаштують у селі Бортятин Судововишнянської громади. У ньому зможуть розселити близько 300 осіб, в основному, планують надати прихисток жінкам з дітьми. Також таке хочуть збудувати у Добротвірській громаді. Його реалізують турецькі компанії, які є виробниками цих містечок.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!