У Львові планують збудувати екоквартал з ваннами для дощівки та мохом на дахах

3462 0
Експериментальний екологічний квартал планують облаштувати у промисловому районі Підзамче.
Фото:hmarochos.kiev.ua

Фото:hmarochos.kiev.ua

У Львові може з’явитись новий екоквартал з бетонними ваннами для дощівки і будинками для кажанів. Про це у коментарі Tvoemito.tv розповів головний архітектор Львова Антон Коломєйцев.

У мікрорайоні Підзамче планують облаштувати експериментаьний екологічний квартал, у якому спробують втілити сучасні методи відводу дощівки – зеленні дахи та перехоплюючі водойми.

Читайте також: Як вберегти місто від потопів. Бетонні ванни і мох на дахах

«Зараз думаємо про Підзамче, у нас є відкритий детальний план території на підприємство «Світанок» – шкірзавод. Воно робило сморід на цілий район. Тепер його треба переосмислити під змішану багатофункційну забудову. Там будуть і робочі місця, і житло, і рекреація, і соціальні об’єкти. Це велика територія, важливо, щоби будь-яка трансформація там не заважала підприємствам навколо. Там є великі резервуари, залишилися від колишнього підприємства, там охолоджували установки, а ще були величезні барабани, де мили шкіру. Це можна зберегти як резервуари для дощової води», – розповідає архітектор.

Окрім цього, на дахах будинків там планують висадити спеціальні рослини, які максимально збиратимуть воду. А ще облаштувати гнізда для кажанів. Ці тварини під захистом у багатьох країнах. Це може стати певним екологічним стандартом для забудови у місті.

У березні цього року міська рада прийняла ухвалу про розроблення детального плану території у районі вул. Промислової, вул. Городницької, вул. Януша, вул. Жовківської. Відповідальним за фінансування і розроблення детального плану території є товариство з обмеженою відповідальністю «Шкіряне підприємство «Світанок».

Додамо, що приватне акціонерне підприємство «Шкіряне підприємство «Світанок» засноване понад 25 років тому. Працює на вулиці Промисловій у Львові.

Tvoemito.tv підготувало матеріал про підтоплення у Львові. У ньому йдеться про причини і можливі рішення цієї проблеми. Детальніше за посиланням.

Вікторія Савіцька

Головне фото: умовне



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!