У Львові поблизу Центру зайнятості збудують Льодову арену

8037 0
«Льодова арена» на вулиці Івана Пулюя буде розрахована приблизно на 400 місць.
візуалізація Львівської міської ради

візуалізація Львівської міської ради

У Львові у Франківському районі, неподалік від Центру зайнятості, збудують Льодову арену. Сьогодні, 18 лютого, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради затвердили видачу містобудівних умов та обмежень на нове будівництво на вулиці Івана Пулюя.  

Йдеться про нове будівництво спортивно-розважального комплексу «Льодова арена» на вулиці Івана Пулюя. Вона буде розрахована приблизно на 400 місць. Містобудівні умови та обмеження на нове будівництво отримало управління капітального будівництва Львівської ОДА.

Зводити спортивно-розважальний комплекс планують за державні кошти, які виділятимуть у межах програми «Велике будівництво».

Льодову арену збудують у житловому районі, його нині активно розбудовують. Будівництво планують на земельній ділянці площею 2,8 га. Земля перебуває у державній власності.

За даними з містобудівної документації, ділянка знаходиться у зоні Г-4 – зону культурних, спортивних та релігійних установ.

Додамо, що у грудні торік у цьому районі, на місці, де колись був торговий центр «Арсен» погодили масштабне будівництво, там планують звести житло і офіси. Місцеві мешканці звертаються до міської влади з проханням добудувати міст на вулиці Княгині Ольги, вони зареєстрували петицію про це. ЛКП «Львівавтодор» ще з літа цього року працює над транспортним моделюванням цієї розв’язки і незабаром має запропонувати рішення: добудувати чи знести.

Читайте також: Мільярди «Великого будівництва», або Чому на Львівщині першу платну дорогу побудують не скоро

Нагадаємо, на вул. Стрийській, 199, поблизу «Арени Львів» планують збудувати спортивно-розважальний комплекс «Льодова Арена». Комплекс хочуть облаштувати як зал-трансформер на 5 тисяч місць. Його також зводитимуть у рамках програми Велике будівництво.

У Львові також планують збудувати великий сучасний урбан-парк на Погулянці та реконструювати будівлю Центру творчості дітей та юнацтва Галичини. Проєкт планують реалізувати наступного року.

Вікторія Савіцька



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!