У Львові погодили кредит на видобуток біогазу на очисних спорудах «Львівводоканалу»

1739 0
Після реконструкції «Львівводоканал» зможе виробляти власну електроенергію на роботу очисних споруд.

Депутати ЛМР підтримали проєкт видобутку біогазу на очисних спорудах «Львівводоканалу», який втілюватимуть за кредитні гроші. 

Читайте також: Нирки Львова. Фоторепортаж із очисних споруд «Львівводоканалу»

Львівська міськрада підпише договір із ЄБРР на кредит 38 млн євро, натомість повернути доведеться трохи більше 36 млн євро. За ці гроші модернізують очисні каналізаційні споруди. Після реконструкції «Львівводоканал» зможе виробляти власну електроенергію на роботу очисних споруд.

Проєкт біогазової станції складається зі станції для зброджування надлишкового мулу на каналізаційних очисних спорудах (надалі КОС). Мул забирається з відстійників і зброджується. Утворений біогаз із метантенків використовуватимуть для виробництва електроенергії, яку скерують для роботи очисних, а тепло – для підігріву мулу й будівель на території. 

Будівництво станції з виробництва біогазу зменшить кількість мулу і за рахунок роботи станції при термофільних температурах мул краще знезаражуватимуть.

Читайте також: Щоб побороти сморід у Львові планують збудувати біогазовий завод

Стічні води зі Львова головним каналізаційним колектором «Полтва» надходять до міських очисних споруд на вулиці Пластовій. У центрі міста колектори об’єднані з мережами відведення дощу, тому на очисні потрапляє різне сміття, якого за добу назбирується понад 200 кг.

Процес очищення відбувається у два етапи: механічний та біологічний – з допомогою мікроорганізмів, що переробляють органіку на вуглекислий газ і воду. Повний цикл перетворення каналізаційних стоків на чисту воду триває 24 години. За цей час вода позбувається сміття, піску і мінеральних домішок, розчинених жирів, і очищається від органічного забруднення. Відповідно, обладнання й механізми постійно перебувають в агресивному середовищі під час технологічного процесу очищення, відтак швидко зношуються: металеві конструкції кородують, бетони руйнуються.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!