Фінські фахівці вивчатимуть можливості виробництва біогазу на Львівщині

971 0
Львів біогазову станцію будуватиме у співпраці із ЄБРР. Вартість проєкту становить 31,5 млн. євро

На Львівщині фінські фахівці вивчатимуть потенціал стоків та майже 30-ти очисних споруд області. Вони виготовлять техніко-економічного обгрунтування для будівництва станції переробки біопалива, інформує пресслужба ЛОДА.

Читайте також: Щоб побороти сморід у Львові планують збудувати біогазовий завод

«Фінські експерти проведуть оцінку очисних споруд на предмет визначення потенціалу виробництва біогазу (енергії) з біологічних відходів. Загалом оцінку дадуть майже по 30-ти об’єктам», – йдеться у повідомленні.

До кінця червня фінська компанія-підрядник виготовить техніко-економічне обґрунтування (ТЕО). Вартість проєкту – 95 тис євро. На основі ТЕО Львівська ОДА спільно з фондом «Фінляндія Україна» розпочне пошук інвестора для будівництва станції з переробки органічних відходів на біогаз.

Читайте також: На Львівщині цього року планують створити 5 тисяч робочих місць

Нагадаємо, у грудні 2020 року ЛМКП «Львівводоканал» і словенсько-норвезький консорціум RIKO-CAMBI підписали контракт про реалізацію проєкту будівництва біогазової станції з комбінованим виробництвом електричної і теплової енергії із осаду комунальних стічних вод. Вартість проєкту становить 31,5 млн. євро. Проєкт профінансують за кошти ЄБРР (15 млн. євро), НЕФКО (5 млн. євро), Фонду Східноєвропейського партнерства з енергоефективності та довкілля E5P (7,5 млн. євро грантові кошти) та Львівської міськради (4 млн. євро).

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!