Чи будуть стаціонари поліклінік у Львові приймати хворих із Covid-19

4000 0
Наразі поліклініки працюють лише в форматі денних стаціонарів, як і працювали.
Фото: 2 міська поліклініка

Фото: 2 міська поліклініка

У разі масового поступлення хворих у Львові розглядали можливість зробити приміщення поліклініки на вул. Мазепи стаціонарним відділенням для людей з Covid-19. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила керівниця міського штабу з протидії коронавірусу і заступниця міського голови з гуманітарних питань Галина Слічна.

Читайте також: Що робити, коли в сім’ї підтвердили Сovid-19, і чи можна розраховувати на безкоштовний ПЛР-тест

«Однак у поліклініках є своя специфіка, наприклад, там один туалет на поверх, нема палат. Ми вивчали ситуацію, яка там електромережа, чи реально розмістити людей, хворих на коронавірус, або на долікування, в стаціонарних відділеннях поліклінік», – каже вона.

За її словами, була низка зустрічей з керівниками поліклінік для того, аби вони максимально розгорнули ліжка для прийому «нековідних» хворих, яким потрібна допомога. Йдеться про людей з іншими захворюваннями, наприклад, гіпертонічний криз тощо.

«Це та допомога, яку можуть максимально надавати в поліклінічних відділеннях, у денних стаціонарах», – додає Слічна.

Тому наразі, продовжує вона, поліклініки працюють лише в форматі денних стаціонарів, як і працювали. Єдине, про що просили у керівників поліклінік, – збільшили кількість місць за потреби. Але не йдеться про те, щоби перепрофілювати їх під Covid-заклади.

«Багато людей не потребують госпіталізації, а лише прийти на кілька годин, прийняти крапельниці, уколи і піти додому. Враховуючи те, що таких хворих буде більше, то денні стаціонари мають бути облаштовані і готові до того, що вони будуть приймати пацієнтів зі своєї території обслуговування, які мають з ними підписані угоди, щоби отримувати таку допомогу», – додає вона.

Читайте такожЧерез завантаженість ліжок у МОЗ прогнозують вибіркову госпіталізацію хворих на коронавірус

Нагадаємо, що напередодні повідомляли про те, що в 1-шій та 8-мій міських лікарнях збільшать кількість ліжкомісць для лікування хворих на Covid-19. Також тоді йшлося про те, що розглядають можливість переоблаштувати деякі поліклінічні відділення для прийому хворих. Після цього стало відомо, що хворих на коронавірус пацієнтів може приймати поліклініка на Мазепи, але після інформацію спростували. Додамо, що із 3 тисяч ліжок для хворих на Covid-19 на Львівщині зайняті понад дві тисячі.

Ольга Коваль


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!