Хто пікетував Фаріон та Львівську політехніку та ЛОР таки обмежила некритичні видатки. Підсумки доби

2114 0
Нині 15 листопада та 630 доба героїчного протистояння російській агресії.

Повітряна тривога: Сигнал небезпеки пролунав о 14:38, відбій – о 17:22. Відбувся зліт МіГ-31К.

Читайте також: Чому тривоги через зліт МіГів були по 20 хвилин, а зараз можуть «затягнутися» на понад три години. Причиною є те, що ворог відпрацьовує дозаправку у повітрі.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося понад 60 бойових зіткнень. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали 16 ударів по районах зосередження противника. Уражено пункт управління, 17 артилерійських засобів на вогневих позиціях, 3 засоби протиповітряної оборони та ворожий склад паливно-мастильних матеріалів.

Також силами протиповітряної оборони знищено штурмовик Су-25, 2 ударних БпЛА типу «Shahed-136/131», 17 розвідувальних БпЛА та керовану авіаційну ракету Х-59.

Читайте також: Німеччина передала Україні ще 10 танків Leopard та іншу військову техніку. Також в черговий пакет військової допомоги увійшли всюдиходи та боєприпаси.

Акцент дня: «Ми не називаємо українців худобою». Хто пікетував Фаріон та Львівську політехніку. Розгорівся скандал навколо мовного питання, пов’язаний з мовознавицею, екснардепкою, викладачкою «Львівської Політехніки» Іриною Фаріон. У інтервʼю журналістці Яніні Соколовій вона сказала, що не вважає українцями тих захисників, які розмовляють російською. Після її заяв чимало студентів університету почали вимагати її звільнення. Міністерство освіти підтримало їхню позицію, однак адміністрація вишу відмовилась реагувати на слова своєї працівниці.

У вівторок, 14 листопада, у Львові близько 2000 осіб вийшли на протест під головний корпус «Львівської політехніки». Вони вимагали звільнення Ірини Фаріон та її публічного вибачення. Tvoemisto.tv відвідало цей протест та запитало в учасників, чому вони вимагають звільнення Фаріон та якою буде дія адміністрації університету після такої акції.

Ключові події:

1. Львівська облрада таки обмежила некритичні видатки з бюджету. Під час пленарного засідання біля приміщення обласної ради зібрались учасники мітингу «Спочатку дрони, потім стадіони», які виступили проти некритичних витрат з місцевого бюджету. Такий мітинг раніше відбувався біля Львівської ОВА 10 разів.

Читайте також: Львівська облрада створила комісію, яка слідкуватиме за роботою системи «Шлях». Очолив комісію голова постійної депутатської комісії з питань правоохоронної, антикорупційної діяльності та військових формувань Назарій Сумало. До складу комісії увійшло 11 депутатів обласної ради;

2. Блокада кордону польськими перевізниками: що відомо про переговори. Розмова завершилась безуспішно, домовитись наразі не вдалось.

Читайте також: Через один із перевалів у Карпатах закриють проїзд до квітня. Йдеться про гірський перевал «Шурдин», який є частиною дороги Т-26-09/Р-62/ – Долішній Шепіт – КПП «Руська».

Та: Леокарт у Львові можна буде придбати від нині. Перелік локацій. Вартість загальної транспортної картки – 60 грн (окрім пільгової);

3. Чи варто захисникам дотримуватися посту. Поради військового капелана. Цього року Православна церква України, УГКЦ перейшли на новоюліанський календар. А це означає, що уперше Різдво Христове ми зустрінемо разом з усім цивілізованим світом – 24 грудня. Як військовим прожити час посту та підготовки до святкування? Про це розмірковує військовий капелан Сергій Дмитрієв.

На цю ж тему: Церковні свята у листопаді та грудні. Коли відзначати за новим календарем;

4. Чи покращать ситуацію з харчуванням у школах Львівщини наступного року. Наразі лише близько 9% шкіл області мають сучасні харчоблоки.

Читайте також: У поліклініках Львова бракує лікарів. Де та яких. В окремих медзакладах є одна вільна посада, в деяких – до п’яти.

Та: Як діагностують онкологічні захворювання сьогодні. Скринінг – один з найякісніших та найефективніших способів виявити рак на ранніх стадіях. Про це під час медичного ток-шоу «Консиліум» Тvoemisto.tv розповів генетик, керівник відділення онкології медичної лабораторії «Діла» Дмитро Шапочка;

5. Забудовник робить прямий підкоп під «Будинок з комахами». Це призведе до повного руйнування пам’ятки архітектури 1893 року.

На цю ж тему: Стало відомо, хто хоче знести садибу грубера і до чого тут Андрій Шевченко.

Читайте також: Коли і де у Львові можна буде придбати ялинку. Перелік локацій. Продаж розпочнеться 6 грудня і триватиме до 1 січня.

Погода у Львові: Синоптики розповіли, коли чекати сніг та мороз у Львові. Зокрема, 15 листопада у Львові та області хмарно, часом дощ. Уночі 1 – 6° тепла, вдень 5 – 10°. 16 листопада невеликий дощ, місцями з мокрим снігом. Уночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 2 – 7°.17 листопада невеликі опади. Уночі від 1° морозу до 4° тепла, вдень 3 – 8°. 18 листопада часом опади, (дощ з мокрим снігом). Упродовж доби 0 – 5° тепла. 19 листопада, уночі мокрий сніг, вдень без опадів. Впродовж доби 0 – 5°.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!