У Львові рятують переселенку з Луганщини, яка отримала наскрізне поранення та дивом вижила

1668 0
В автомобіль, у якому їхала 68-річна Валентина та ще троє людей, росіяни випустили вісім куль.
Фото: ЛМР

Фото: ЛМР

Львівські медики лікують 68-річну Валентину з Гірського на Луганщині. Коли обстріли та бомбардування на почастішали, жінка з чоловіком вирішили евакуюватися. 18 травня під час виїзду з міста їхній автомобіль впритул обстріляли росіяни. Про це повідомляють у пресслужбі Львівської міської ради.

Окупанти випустили вісім куль в машину, де окрім пані Валентини та її чоловіка Олександра перебували ще його сестра та водій. Усі вони отримали поранення.

«Нас просто повністю обстріляли – вісім куль в лобове скло. У нас була звичайна цивільна машина. Після обстрілу ми вже не могли самі вибратись з машини, тому військові нас забрали і доправили місцевий шпиталь. На допомогу нам довелось чекати декілька годин», – розповіла пані Валентина. 

Зі слів її чоловіка, жінка відразу й не зрозуміла, яке поранення отримала, як і медики у місцевому польовому госпіталі. Повноцінно прооперувати жінку і стабілізувати її стан лікарі змогли лише увечері в іншому місті.

«Ми прикрили живіт, бо саме тут бачили поранення. Жінка лежала на спині, і ми не знали, що куля насправді пройшла через спину, а вийшла через живіт. У Гірському, у воєнному госпіталі, нам надали першу допомогу, але лише обробили рану спереду – бо ніхто не побачив, що є ще пробита спина. А вже потім у Бахмуті жінці зробили операцію», – зазначив чоловік Олександр.  

Валентина отримала найважче, наскрізне поранення. Олександру ворожа куля травмувала стегно, а його сестра отримала осколкове поранення шиї. У водія автівки також виявили осколкові поранення. Постраждалим надали необхідну допомогу у місцевому госпіталі.

Коли Бахмут почали обстрілювати, жінку з чоловіком евакуювали до Львова. У першому медоб’єднанні Львова лікарі прооперували Валентину повторно, оскільки під час обстеження виявили проблеми з хребтом. Зараз жінка відновлюється після операції, а її чоловік ще проходить відновну терапію після поранення у стегно.

Зі слів жінки, через поранення втратила багато крові, але ні на мить не втрачала надії, що одужає. Вірить, що в кожній українській родині все буде добре, бо за нами – правда і перемога.

Додамо, що за час повномасштабної війни до Львова евакуювали понад 2000 поранених українців.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!