Не всім студентам доступне право виїзду за кордон та скільки заробив керівник Першого ТМО Львова. Підсумки доби

787 0
Нині 16 квітня та 783 доба героїчного протистояння агресії рф.
Фото: ZMINA

Фото: ZMINA

Акцент дня: Яку зарплату отримав мер Львова та його заступники у березні. У березні Андрій Садовий отримав 54 тис. 376 грн зарплатні. Його премія становить – 23 тис. грн. Першого заступника міського голови – заступника міського голови з економічного розвитку Андрія Москаленка преміювали на 36 тис. грн. Загалом він отримав 61 330 грн зарплатні.

Читайте також: Нове авто за 820 тис. та 2,5 млн грн зарплати. Декларація керівника Першого ТМО Львова. Сім’я Самчуків за 2023 рік задекларувала 2 млн 920 тис. грн доходів. Левова частка з них – заробітна плата Олега Самчука, яка становить 2 млн 525 тис. грн. Доходи сім’ї за 2022 рік були значно вищі – 5 млн 219 тис. грн, адже того року сім’я продала один зі своїх об’єктів нерухомості за 2,4 млн грн.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 104 бойових зіткнення, з них 33 та 30 на Бахмутському та Новопавлівському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 17 районах зосередження особового складу противника, 2 – по його зенітно-ракетних комплексах та 1 – по пункту управління. Уражено 2 артилерійських засоби та 4 ворожих пункти управління БпЛА.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну, застосувавши 9 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України усі 9 БпЛА було знищено.

Читайте також: На Львівщині працівники ТЦК і СП працюватимуть на базі ЦНАПів. Наразі визначили 16 локацій.

Та: У Львові ветерани можуть отримати до 400 тис. грн на створення бізнесу. Як взяти участь. Дедлайн подачі – 26 квітня.

Ключові події:

1. Україна припинила експорт електроенергії. Натомість імпортувала її з Румунії, Словаччини, Польщі, Угорщини та Молдови.

Читайте також: Макрон пропонує оголосити перемир’я в Україні на час паризької Олімпіади. Він звернеться за допомогою до президента Китаю.

Та: Експертна комісія УІНП перегляне свій висновок щодо Булгакова. Якщо підтвердиться зневажливе ставлення Булгакова до ідеї незалежної української республіки і його виразні симпатії до російського імперіалізму, УІНП продовжить наполягати на недоречності глорифікації російського письменника;

2. У селах на Львівщині виступили проти введення спецдозволів. Що відомо. «Особисто я дозволу брати не буду. Якщо мене не пускатимуть в село, то я просто біля блокпосту розкладу палатку, і так буду чекати. Така позиція у всіх, всі налаштовані радикально проти цього», – зазначив отець Роман.

Читайте також: МОН пояснило, чому нові правила перетину кордону не стосуються студентів приватних вишів. Вони назвали таке рішення дискримінаційним.

Та: Санаторій на Львівщині, який пов’язаний з батьком Тараса Козака, планують виставити на продаж. Йдеться про «Cанаторно-курортний лікувальний центр «Шкло»;

3. На Львівщині директор будівельної компанії продав неіснуючих квартир майже на 23 млн грн. Він уклав з 39 потерпілими підроблені договори купівлі-продажу.

Читайте також: На розчищуванні озера в Києві «відмили» 330 тисяч грн, – прокуратура. Тепер підприємцю загрожує до 12 років ув’язнення.

Та: Майно Львівського державного інституту продали за ціною у 37 разів вищою від стартової. Йдеться про «Львівдіпрокомунбуд»;

4. Львівський проєкт рекреаційної зони переміг на престижній європейській премії. Рекреаційну зону «Над Джерелом» обрали серед 4 українських проєктів, що представляли країну в числі 50 фіналістів.

Читайте також: Притулок для тварин з інвалідністю в Ірпені закривають – сусіди скаржаться на гавкіт. Українці зібрали на потреби притулку 750 тисяч грн.

Та: Які міста-побратими має Львів та що це означає. Це: Баня-Лука, Будапешт, Вільнюс, Вінніпег, Вроцлав, Краків, Кутаїсі, Лодзь, Люблін, Перемишль, Пловдів, Рочдейл, Жешув, Тбілісі, Фрайбург, Канни, Вюрцбург, Орхус, Пула-Пола, Рейкʼявік, Катовіце, Грац;

5. У Львівській політехніці реставрують скульптури із Домініканського монастиря. Що відомо. На відновлення однієї скульптури потрібно близько 50 тисяч євро.

Читайте також: У Львові синоптики прогнозують мокрий сніг. 16 квітня помірний короткочасний дощ. Удень до 13° тепла. 17 квітня невеликий дощ, з мокрим снігом. Уночі 1 – 6° тепла, вдень до 12°. 18 квітня часом дощ, подекуди з мокрим снігом. Уночі 1 – 6° тепла, вдень 5 – 10°. 19 – 20 квітня вдень дощ, подекуди з мокрим снігом. Уночі заморозок 0 – 5°, удень 7 – 12° тепла.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!