У Львові урочисто відкрили інформаційну таблицю Станіславу Лему. Фото

2271 0
Таблицю встановили у межах святкування 100-ліття з дня народження письменника, філософа й фантаста.
фото: твоє місто

фото: твоє місто

У Львові відбулося урочисте відкриття інформаційної таблиці про Станіслава Лема на фасаді будинку, де мешкала його родина – на вул. Богдана Лепкого, 4. Про це йшлося під час трансляції Tvoemisto.tv наживо з місця події.

Таблицю встановили у межах святкування 100-ліття з дня народження письменника, філософа й фантаста. Він народився 12 вересня 1921 року, а помер у 2006 році у Кракові. На відкритті з вітальними словами виступили лемознавець та перекладач його творів Андрій Павлишин, представники міської ради Кракова, а також міський голова Львова Андрій Садовий.

Читайте також: У Львові розпочали облаштовувати простір Станіслава Лема. Як зміниться площа

Твори Станіслава Лема переклали на пів сотні мов і видали загальним накладом 35 млн примірників. Письменник народився у Львові, тут навчався в гімназії та університеті, написав перший роман та прожив першу третину свого життя, про що яскраво розповів в автобіографічній книзі «Високий Замок». Із повторним приходом радянських військ та зміною кордонів у 1945 році письменник переїхав до Польщі та вже не повернувся до рідного міста. Водночас він завжди наголошував, що є львів’янином і залишиться ним до смерті.

«Я не можу сказати, що повністю щасливий. Моє щастя залишилося, коли довелося залишити Львів», – писав він.

Додамо, що програму відзначення 100-ліття з дня народження Станіслава Лема у Львові прийняли на засіданні сесії міськради 25 березня. Вона розрахована на 2021 рік та визначає стратегію проведення загальноміських заходів із популяризації постаті та творчого спадку письменника.

Фото і відео Володимира Панчука


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!