У Львові знову відбудеться Свято музики

757 0
Минулого року до Свята музики доєдналося понад 130 музикантів на більш ніж 40 локаціях
ФОто: ЛМР

ФОто: ЛМР

Дванадцятий Світовий день музики у Львові відбудеться 21 червня на локаціях по всьому місту – від Левандівки до Сихова, від Личакова до Підзамча. Вхід на усі заходи має бути безоплатний.

«Щороку 21 червня Львів стає частиною світової події, до якої приєднуються представники з п'яти континентів, 120 країн та понад 1000 міст. У день літнього сонцестояння Свято музики у Львові об'єднує аматорів та професіоналів на сценах по всьому місту. Організатори хочуть, щоб музика звучала у будь-якому просторі міста: від балконів будинків до алей у парку», – йдеться в повідомленні ЛМР.

Читайте також: «Це терапія, яка допомагає». Чи варто було проводити Свято музики у скорботний день

Минулого року до Свята музики  доєдналося понад 130 музикантів на більш ніж 40 локаціях. Серед музикантів, які виступили на День музики, були «Пиріг і Батіг», «NAZVA», «Warнякання», «Sasha Boole». Організатори сподіваються, що цьогоріч виконавців та локацій буде ще більше. Разом із музикуванням з усім світом плануються збори та  аукціони на потреби військових.   

Подати заявку на участь у Святі музики можна за посиланням. Дедлайн подачі заявки на участь – 10 червня.

«Реєстрація активних учасників не є обов’язковою, але вона допоможе нам сформувати інтерактивну мапу з місцями виступів та скласти логістичну програму Свята», – пояснюють організатори.

Довідка

Свято музики – це світова музична подія, яка щороку відбувається в різних куточках світу. Вперше ​це свято​ відбулось в Парижі в 1982 році, і за 42 роки охопило 120 держав і 1000 міст. Париж, Берлін, Сідней, Токіо і ще сотні міст з усього світу в один день заповнюються музикою. За ці роки до Свята музики у Львові приєднувалися Сашко Положинський (Тартак), Женя Галич (o.torvald), Антитіла, DRUMТИАТР, ГИЧ Оркестр, Бурдон, Lemko Bluegrass Band, Sasha Boole, Tik Tu, Зелені Сестри, Wszystko, Олег Каданов, Гапочка, Атмасфера, Somali Yacht Club, Kickit Records, Lumos orchestra (ex Cantabile orchestra), хори «Черемош», Дримба, Gaudeamus, музичні школи, студенти Львівської музичної академії, артисти Львівської обласної філармонії, а також гості з Польщі, Білорусі, Чехії, Німеччини та Чилі.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!