Чому «Шахеди» долетіли до Львова та інцидент у Львівському медуніверситеті. Підсумки доби

2539 0
Нині 21 червня та 483 доба героїчного протистояння російській агресії.
Фото: Повітряні сили

Фото: Повітряні сили

Ситуація на фронтіЗа даними Генштабу (станом на 6:00), ворог і надалі зосереджує основні зусилля на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках, тривають важкі бої. За добу –  40 бойових зіткнень.

Українська авіація та підрозділи ракетних військ і артилерії завдали 10 ударів по районах зосередження окупантів та 3 – по його зенітно-ракетних комплексах. Уражені 3 пункти управління, 3 станції РЕБ, 18 артилерійських підрозділів на вогневих позиціях, засіб протиповітряної оборони та ще 6 важливих об’єктів противника. Знищено 4 розвідувальних БпЛА ворога.

Сьогодні уночі рф завдала чергового ракетного та авіаційного ударів іранськими ударними БпЛА «Shahed» по Україні. Інформація щодо наслідків цієї терористичної атаки уточнюється.

Читайте також: Мобілізація на Львівщині. Яке може бути покарання за неявку до військкомату після отримання повістки. У коментарі Tvoemisto.tv керівниця пресслужби ЛОТЦК та СП Марія Левко розповіла, хто може отримати повістку, які є види, та яке покарання очікує у разі неприбуття за викликом призовника у військкомат.

Акцент дня: Удари по Львівщині готували близько двох тижнів. Тимочко про наступ, озброєння, ППО. В ніч проти 20 червня росіяни вкотре атакували Україну безпілотниками типу «Шахед» та ракетами С-300. У Повітряних силах ЗСУ уточнили, що загалом окупанти застосували 35 ударних дронів – 32 вдалося знищити. У Львові окупанти поцілили у критично важливий об’єкт.

Голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко у програмі Tvoemisto.tv «Тема тижня» відповів на найпоширеніші запитання щодо нічної атаки на Україну та контрнаступу ЗСУ на фронті.

«Зараз відбуваються бої в межах першої лінії оборони росіян і там, де вони тривали донедавна – йде витіснення ворога з раніше зайнятих позицій. Контрнаступом можна буде назвати прорив вглибину окупованих території хоча б на 30-50 кілометрів. Не є таємницею, що українські і російські резерви, які готувалися до цих подій, не залучені. Отже зараз відбувається перевірка інформації спецслужб і адаптація бойових бригад, що пройшли навчання за кордоном».

Читайте також: У Повітряних силах пояснили, чому «Шахеди» долетіли до Львова. Україні не вистачає засобів протиповітряної оборони, щоб захистити усю територію від російських атак.

На цю ж тему: По Львову могли вдарити удосконаленими «Шахедами». За словами Івана Тимочка, над залишками БпЛА проводитимуть дослідження і приймуть рішення як протидіяти.

Ключові події:

1. Київрада дерусифікувала ще дві вулиці міста. Відтепер вулиця Драгомирова у Печерському районі називається іменем Андрія Верхогляда – підполковника 72-ої бригади Чорних Запорожців, Героя України. На честь підрозділу Карпатська Січ перейменували вулицю Гвардійську у Голосіївському районі столиці.

У Києві також демонтували пам’ятник Юрію Гагаріну.

Читайте також: Пам’ятники радянської доби з Брюховичів та Винників перенесуть у Львівський музей. Рішення про демонтаж цих пам’ятників прийнято у 2023 році;

2. Директору департаменту безпеки КМДА оголосили підозру через закрите укриття. Посадовця звинувачують у неналежному виконанні службових обов’язків. Деталі обвинувачення – читайте тут.

Читайте також: У Києві школи закупляють мати для укриттів за вдвічі-втричі завищеними цінами. Tvoemisto.tv звернулося з запитом до Солом’янської РДА з проханням надати інформацію по відповідних тендерах на закупівлю матів. Відповідь оприлюднимо відразу після отримання.

Та: У Борисполі хочуть встановити флагшток за 5 мільйонів гривень – це 50 дронів для ЗСУ. Очікувана вартість – 5 018 000 грн. Встановити його планують до Дня державного прапора 23 серпня;

3. Інцидент у Львівському медуніверситеті. Студенти заявили про некоректні висловлювання керівництва. Студентка Марія Грищук на своїй сторінці Facebook опублікувала допис із відеозаписами, де можна почути некоректні висловлювання в.о. ректора Бориса Зіменковського та голови комісії декану медичного факультету №2 Олександра Надраги.

Tvoemisto.tv звернулося за коментарем до ЛНМУ ім. Данила Галицького.

Читайте також: На Львівщині збудують фабрику тютюнової компанії, яка не вийшла з ринку росії. Philip Morris продовжує працювати в рф без будь-яких обмежень, обсяг доходів у 2022 році – 7,888 млрд доларів. Tvoemisto.tv звернулося у Львівську ОВА за коментарем.

Та: На Львівщині виявили підпільний нафтопереробний завод. Потужності виробництва дозволяли зловмисникам виготовляти 5 тонн нафтопродуктів щодня;

4. Для очищення озер на Сихові, у які торік злили нафтопродукти, виділили ще 1 млн грн.

«Частину робіт виконали минулого року. Йдеться про чистку дамби, колектора, ліквідацію звалища побутових відходів. Зокрема, в озеро внесли реагенти, які розчищали його від забруднення мастильними матеріалами», – про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив голова Сихівської РА Андрій Зозуля.

Читайте також: Траву у Львові тепер косять рідше. Що змінилося. «Ми наголошуємо районним адміністраціям щодо зменшення кратності косіння», – про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомила в.о. керівниці управління екології ЛМР Галина Микітчак.

Та: У парках та скверах Києва з’являться готелі для комах. Їх облаштують у зелених зонах столиці. Уже відомо, що два готелі для комах встановлять у Голосіївському парку;

5. Свято музики у Львові. Програма та локації заходу. На вулицях міста у цей день гратимуть як професіонали, так і аматори. Єдине правило, яке діє цього дня – музика має творитися «на живо», а за виступи не можна брати гроші.

Слава Україні. Гарного Вам дня!

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!