Де у Львові побачити копію дохристиянської писанки та хірург зі США лікуватиме дітей з вадами хребта. Підсумки доби

651 0
Нині 6 травня та 803 доба героїчного спротиву агресії рф.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

Акцент дня: Де у Львові побачити копію дохристиянської писанки. Навіть серед львів’ян мало хто знає, що у самому центрі міста, в Святопокровському жіночому монастирі Студійського Уставу УГКЦ, діє унікальна виставка писанок та вишивок, що представляють різні куточки України. Тут навіть є точна копія найдавнішої писанки, яку знайшли на теренах України. Tvoemisto.tv запрошує на фотоекскурсію музеєм.

Ситуація на фронті: За даними Генштабу (станом на 6:00), за добу відбулося 125 бойових зіткнень, з них 36 та 31 на Бахмутському та Авдіївському напрямках. Українська авіація та підрозділи ракетних військ завдали ударів по 14 районах зосередження особового складу противника та 4 – по його зенітно-ракетних комплексах. Уражено 3 радіолокаційні станції, 2 засоби протиповітряної оборони, 2 артилерійські засоби та 3 інших важливих ворожих об’єкти.

Уночі російські окупанти учергове атакували Україну – застосували 13 БпЛА типу «Shahed». Силами протиповітряної оборони України знищено 12 цих ударних БпЛА.

Читайте також: У Міноборони пояснили, як буде працювати електронний кабінет військовозобов’язаного. Його мають запустити 18 травня.

Ключові події:

1. Кабмін оновив виплати військовим. Хто і скільки зможе отримати. Військовослужбовець, який воює безпосередньо на лінії зіткнення, отримуватиме 20 100 гривень основного грошового забезпечення, а також 100 тисяч гривень за участь у бойових діях і 70 тисяч гривень за кожні 30 днів на лінії бойового зіткнення.

Читайте також: Студентів запрошують на стажування в районні адміністрації Львова. Кожен кандидат зможе безпосередньо побачити, як працює місто, і долучитись до його розвитку. Охочих запрошують реєструватись для участі. Розпочнеться стажування з 20 травня;

2. У Львові американський хірург лікуватиме дітей з вадами хребта. Упродовж двох тижнів – з 13 до 22 травня, провідний спінальний хірург зі США Марк Диржка допомагатиме фахівцям дитячої лікарні святого Миколая Першого медоб’єднання;

3. У одному з районів Львова розпочали будівництво нової школи з дитсадком. Ці освітні заклади будуть комунальними, а не приватними. Наразі розпочалися перші підготовчі роботи: будівельники переносять комунікації, готують територію. За інформацією заступника міського голови з містобудування Любомира Зубача, ландшафт ділянки дуже нестандартний, а отже, не простий для будівництва. Тож архітектори допрацьовують останні технічні моменти;

4. Обливаного понеділка на площі Ринок у Львові не буде. Хто все ж бажає дотримуватись традицій обливаного понеділка, у місті працюють фонтани на пл. Митній та біля Оперного театру.

Читайте також: Свято музики у Львові. Коли відбудеться. 21 червня на локаціях по всьому місту – від Левандівки до Сихова, від Личакова до Підзамча. Вхід на усі заходи має бути безоплатний;

5. «Євробачення-2024»: Коли і де дивитися виступ України у першому півфіналі. У вівторок, 7 травня, відбудеться перший півфінал «Євробачення-2024» у Мальме, де 15 учасників змагатимуться за право представити країну у фіналі. Україну представлятиме дует alyona alyona & Jerry Heil з піснею Teresa & Maria – вони виступлять під номером 5.

Слава Україні. Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!