У Львові відбулася експериментальна «вистава наосліп». Фото

1942 0
4-го грудня у Львові відбулася нестандартна вистава-експеримент аматорського театру «Звукоко». Глядачі, яким зав’язували очі, сприймали виставу «наосліп» і слухали історії з життя героїв УПА.

Вистава «Довго мовчали смереки» – це одна з акцій організації української молоді «Спадщина», що займається культурно-просвітницькими проектами у Львові, та своєрідний експеримент новоствореного аматорського театру «Звукоко». 

«Усім глядачам, коли вони приходять, зав’язують очі, із закритими очима ведуть в зал і садять на їхнє місце. Коли всі прийдуть, розпочнеться вистава – своєрідні читання із музичним супроводом, у яких візьмуть участь багато акторів», – розповідав раніше Tvoemisto.tv один із організаторів Андрій Каспшишак.

У неділю слухачам розповіли про історію кохання зовсім юних, проте не по літах мужніх та сильних повстанців Ярослава Мельника та Антоніни Король за художньо-документальним твором Тетяни Байди «Довго мовчали смереки». «Усі учасники вистави є членами Організації української молоді «Спадщина», яка займається патріотичним вихованням юнаків та юначок, саме це і зумовило вибір такої тематикїїи сценарію», – пояснюють організатори.

«Коли хтось читає, усе постає в уяві абсолютно по-іншому, і коли відбувається зміна голосів, складається враження, що події відбуваються зовсім поруч біля тебе», – прокоментував Андрій Каспшишак. Організатори обіцяють: якщо захід матиме успіх, замисляться над роботою «Звукоко» на постійній основі.

Фото: організація української молоді «Спадщина»

Опублікувала Людмила Рубцова


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!