У Львові відзначать Міжнародний день білої тростини. Перелік заходів

2838 0
Завтра, 15 жовтня, у Львові відбудуться заходи приурочені до святкування Міжнародного дня білої тростини. З нагоди свята проведуть акцію, де гості та мешканці міста зможуть відчути себе на місці людей з вадами зору, також запланований концерт, – повідомляє прес-служба ЛМР.
фото: belinskogo.kh.ua.day.kiev.ua times.cv.ua

фото: belinskogo.kh.ua.day.kiev.ua times.cv.ua

До Дня білої тростини Українське Товариство сліпих у Львові організовує концерт в приміщенні будинку культури Львівського УВО УТОС, що на вулиці Замарстинівська, 130. Також організатори представлять виставку творчих робіт людей з порушенням зору на якій відвідувачі зможуть побачити вироби з бісеру, книжки та картини незрячих. Святкування розпочнеться в четвер о 12 годині. Запрошуються всі охочі.

Також до Міжнародного дня білої тростини увагу львів’ян намагатимуться привернути до проблем людей з вадами зору. В рамках кампанії «Відповідальне місто» працівники відділу соціальної роботи Личаківського району Львівського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді проведуть захід «Відчуй на собі».

Упродовж заходу соціальні фахівці поширюватимуть серед львів’ян інформацію про значення Дня білої тростини, здійснять соціальну ревізію кафе,Опублікувала Мар’яна Федина закладів, кав’ярень щодо облаштування та комфортного проведення часу для осіб з особливими потребами (незрячих) та за участю пересічних львів’ян проведуть експеримент із закритими очима на пішоходному переході.

Захід відбудеться на вулиці Пекарській (головний корпус Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького). Початок о 12:00.

Довідка. Українське товариство сліпих – неприбуткова громадська організація, яка об’єднує sнвалідів першої та другої груп за зором і має більше, як 80-річну історію свого становлення і розвитку. На Львівщині товариство налічує близько 2300 людей з порушенням зору. Організація є чітко структурована і має розгалужену систему первинних осередків, на базі яких людям з вадами зору фахово надається низка соціальних послуг.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!