У Львові візьмуться за ремонт трьох тролейбусних ліній та збудують нову базу для автобусів

1802 0
Контактну мережу оновлюватимуть у кредит.
Фото: Андрій Бойко

Фото: Андрій Бойко

ЛКП «Львівавтодор» отримав функції замовника на проєктування, будівництво та капітальний ремонт об’єктів за проєктом «Міський громадський транспорт України». Відповідне рішення ухвалив виконком ЛМР 20 березня.

Читайте також: Де у Львові планують збудувати нові вулиці

Йдеться про капітальний ремонт тролейбусної лінії на вул. Тролейбусній (від вул. Володимира Великого до вул. Наукової), на вул. Зеленій (від вул. Липова Алея до вул. Луганської), на вул. Стрийській (від вул. Франка до вул. Наукової), капремонт кабельних ліній напругою 600 В постійного струму від тягової підстанції №6 до пл. Митної та вул. Личаківської.

Крім цього, «Львівавтодор» має виготовити проєкт будівництва нової автостоянки для ЛК «АТП-1» на вул. Вернадського (біля будівлі №193 на вул. Стрийській).

Комунальне львівське «АТП-1» будуватиме нове депо на вулиці Вернадського за кредит від Європейського інвестиційного банку. Земельну ділянку площею майже 1,3 га під будівництво автобусного депо міськрада виділила ще у травні 2019 року.

Читайте також: У Львові затвердили нові зони паркування та підвищили вартість

Ухвалу про участь Львова у програмі «Міський громадський транспорт України» депутати ЛМР, у межах якої взяли кредит, підтримали у листопаді 2017 року.  Йдеться про 17 мільйонів євро від ЄБРР, з яких 15 млн – кредит, і 2 млн – грант, за які мають закупити нові автобуси та трамваї, а також відремонтувати контактну мережу.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!