У Львові викрили шахрая, який прикидався забудовником

2624 0
Чоловік створив сайт і з продажу уявних квартив отримав 48 мільйонів гривень.

Працівники кіберполіції у Львівській області викрили 32-річного львів’янина, який прикидався директором житлового комплексу та не мав жодного дозвільного документу на будівництво. Про це повідомляє пресслужба МВС.

Для продажу квартиру він створив сайт в інтернеті, де розмістив всю інформацію про планування квартир, візуалізацію будинку та неіснуючі дозвільні документи. Також інформацію про продаж квартир масово розміщували в мережі. Ціна квартири, яку встановив забудовник, була значно нижчою від середньої ринкової. Тож охочих інвестувати гроші в будівництво виявилося чимало. Обов’язковою умовою купівлі квартири була 100% передплата. Для роботи з клієнтами шахрай організував роботу трьох офісів у Львові, де укладав договори купівлі-продажу з клієнтами.

Читайте також: Знайти квартиру у Львові: 5 шахрайських схем і як їх оминути

Фактично будівництво розпочалося, але на певному етапі було заморожене. Таким чином потерпіло близько сотні громадян, вклавши гроші, вони не отримали квартир. Зловмиснику вдалося заробити понад 48 мільйонів гривень.

Кіберполіція провела обшуки за місцями розташування офісних приміщень та у помешканні фігуранта. За результатами вилучили документи та чорнові записи, які підтверджують злочинну діяльність. Чоловікові вже оголосили про підозру за ч. 3 та ч.4 ст. 190 (шахрайство) КК України  та ч. 1 ст. 366 (службове підроблення) КК України. Йому загрожує до 12 років ув’язнення та конфіскація майна. Наразі за рішенням суду чоловіка взяли під варту з можливістю внесення застави.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!