У Львові заборонили продаж алкоголю в кіосках

5487 0
Міська рада рекомендує підприємцям добровільно припинити продаж заборонених напоїв із 1 травня.
Фото: ukrinform.ua

Фото: ukrinform.ua

У Львові заборонили продавати алкогольні, слабоалкогольні напої та пиво у МАФах. Відповідне рішення ухвалили міські депутати під час пленарного засідання ЛМР сьогодні, 4 квітня.

Як ідеться в ухвалі, міська рада визнає неприпустимим продаж алкоголю та пива у кіосках та рекомендує підприємцям добровільно припинити продаж заборонених напоїв із 1 травня. Таких МАФів у Львові нарахували 236.

Читайте також: П'яна справа. Що заважає судити нетверезих водіїв швидко та справедливо

Із 15 травня районі адміністрації мають обстежити кіоски та подати у департамент економічного розвитку списки тих МАФів, які продовжать продавати алкоголь. Їх вилучать із Комплексної схеми розміщення тимчасових споруд та скасують видані їм паспорти прив’язки та договори оренди. Після цього райадміністрації мають демонтувати ці кіоски за три місяці.

Нагадаємо, заборона на продаж алкогольних напоїв після 22:00 у Львові діє 2010 року. У 2011 році у Львові заборонили продавати пиво у кіосках, однак наприкінці 2015 року Антимонопольний комітет України звернувся до ЛМР із поданням про скасування ухвали, як такої, що «прийняте поза межами відповідних повноважень», проте депутати не підтримали його. У 2016 році Господарський суд Львівської області скасував це рішення, оскільки ухвала обмежує права певного кола підприємців і порушує закон про економічну конкуренцію. 

Вікторія Ейсмунт


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!