У Львові затвердили концепцію реконструкції вулиці Залізничної

5927 0
Тут буде дві смуги руху, велодоріжки, зупинки громадського транспорту та нові паркомісця. На перехресті з вулицею Ясною облаштують громадський простір із забезпеченням транзитного руху пішоходів від пішохідного моста над залізничними коліями.
Фото: Google Maps

Фото: Google Maps

Сьогодні, 20 листопада, на засіданні виконавчого комітету ЛМР затвердили опис концепції реконструкції вул. Залізничної. Йдеться про ділянку від вул. Городоцької до будинку №19. 

Читайте також: Для будівництва північної об'їзної Львова викуплять земельні ділянки за 16 мільйонів гривень

«Відповідно до концепції на вулиці буде дві смуги руху, облаштують велодоріжки, тротуари, зупинки громадського транспорту та нові паркомісця. Зелені насадження збережуть, де потрібно висадять нові», – пояснила заступниця міського голови з питань ЖКГ Ірина Маруняк.

Автобусні зупинки будуть в обох напрямках –«Локомотиворемонтний завод» (поблизу будинку № 18 на вул. Залізничній), «Стороженка» (поблизу перехрестя з вул. О. Стороженка), «Ясна» (поблизу перехрестя з вул. Ясною), «Залізнична» (поблизу будинку № 15 на вул. Залізничній) із довжиною платформи 20 м, з електронними табло для інформування про прогнозований час прибуття транспорту.

Проїзну частину та велосмуги заасфальтують, а місця для паркування викладуть бруківкою та грубоколотим камнем.

На перехресті з вулицею Ясною облаштують громадський простір із забезпеченням транзитного руху пішоходів від пішохідного моста над залізничними коліями. Тут також передбачать встановлення велостоянок, лавок та інших об’єктів інфраструктури.

Читайте також: У Львові планують відремонтувати дорогу від Замарстинівської 

Нагадаємо, у Львові триває ремонт частини вулиці Шевченка, від вул. Хорватської до вул. Пстрака. Її мають відкрити до 31 грудня. Цю частину вулиці майже за 60 млн грн ремонтує ТзОВ «Онур конструкціон інтернешнл». Першу частину реконструкції вулиці Шевченка, квазі-кільце на Залізничній та Левандівській, відкрили 13 серпня. Загалом за реконструкцію вулиці місто заплатить ТзОВ «Онур Конструкціон Інтернешнл» майже 90 мільйонів гривень.

Вікторія Савіцька


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!