У Львові зняли патріотичне танцювальне відео на "Заповіт" Шевченка

3719 0
До Дня незалежності балет «Життя» презентує у Львові патріотичний танцювальний кліп «За Україну!». Відео у стилі «денс-екшн» ілюструє мужність і нездоланність українського народу, кажуть представники балету.

У своїй новій відеороботі «За Україну!» відомий балет звертається до українських традицій та нагадує про неспокійні воєнні подій в Україні. За допомогою цього відео учасники балету сподіваються підтримати дух українського народу, зокрема українських військових.

«Танець створений на основі нашого номеру «Тіні незабутих», який ми поставили близько трьох років тому, – розповідає керівник балету «Життя», заслужена артистка України Ірина Мазур. – Тоді цією постановкою ми висловлювали свій протест проти тотальної русифікації України. А за останні місяці номер набув нового звучання, адже тепер наш ворог посягає не тільки на нашу культуру, а й на землю, знищуючи українців не лише ментально, а й фізично. Відео «За Україну!» доносить до глядачів оптимістичне повідомлення: українці, які впродовж віків виборювали незалежність своєї держави, – нездоланні! Бо боремося за Правду, за Волю, за Україну! Україна була, є і буде!».

У ролику балет цитує рядки із «Заповіту» Тараса Шевченка, які зазвучали з новою силою: «…вставайте, кайдани порвіте, і вражою злою кров’ю волю окропіте». Танцюристи балету одягнені у камуфляжні костюми – це така собі танцювальна рота, вони розривають кайдани, якими ще донедавна був скутий український народ, пояснюють в балеті.

Зйомки кліпу «За Україну!» відбувалися після вночі, танцюристам довелося танцювати і виконувати трюки на піску. Автор ідеї відео, постановка – Ірина Мазур. Режисер та оператор – Григорій Риба. Солісти балету «Життя» – Володимир Мазур, Олександр Гарбарчук, Олександра Перун, Юрій Леськів, Ростислав Довганський, Олександр Григоркін.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!