Вартість проїзду у громадському транспорті Львова підвищать до 10 грн уже за місяць

3591 0
Львівська міська рада пропонує збільшити вартість проїзду у автотранспорті до 10 гривень. Такою ж буде ціна проїзду в електротранспорті, якщо купувати квиток у водія.
Фото: Вікторія Савіцька

Фото: Вікторія Савіцька

Львівська міська рада пропонує підвищити вартість проїзду у громадському транспорті міста до 10 гривень за поїздку. Ціна буде однаковою як для автотранспорту так і для електротранспорту, про це у коментарі Тvoemisto.tv повідомив керівник управління транспорту ЛМР Орест Олеськів.

Читайте також:  У Львові заявили, що проїзд у трамваях і тролейбусах має коштувати 12,5 грн

«Пропонуємо 10 грн за проїзд у автотранспорті. В електротранспорті 10 грн – це, якщо купувати квиток у водія, 8 грн 50 копійок – вартість при купівлі квитка через електронні сервіси. Незабаром міська рада оголосить про консультації з громадськістю. Після цього розрахунки, регуляторний акт скеруємо до Антимонопольного комітету, лише після їх висновку і після місяця з часу публікації регуляторного акту, виконавчий комітет прийматиме рішення про вартість проїзду», – каже він.

Регуляторний акт про встановлення тарифів на перевезення пасажирів у міському електричному транспорті на сайті Львівської міської ради оприлюднили сьогодні.

Читайте також: Два Львова. Як минуло перше онлайн-обговорення здорожчання проїзду в міському транспорті

Нагадаємо, у п’ятницю, 12 березня у міській раді відбулись громадські слухання, йшлось про збільшення вартості проїзду у громадському транспорті. Перевізники кажуть, що економічно обґрунтований тариф на проїзд у міських автобусах становить 13-15 грн за поїздку. Але, наголошують, ідеться про суму, що мають отримувати перевізники, а звідки – від пасажирів чи від міської ради – не принципово. Львів’яни до слухань змогли долучитись дистанційно, через Zoom.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!