У Міноборони кажуть, що львівський будинок офіцерів не продають

2184 0
Але гроші на житло для військових продовжують шукати.
Фото: Центр міської історії

Фото: Центр міської історії

Про те, що Міноборони хоче продати львівський будинок офіцерів №58, що на вул. Театральній, 22, минулого тижня в інтерв’ю ресурсу Армія.Інформ сказав керівник будинку полковник Віталій Провозін. Утім, матеріал із ним швидко зник із ресурсу, а сьогодні на офіційному сайті Міноборони з’явилось спростування раніше поширеної інформації.

«Будинок офіцерів №58 у Львові не виставлений на продаж. Будівля перебуває на балансі Міністерства оборони України. Офіційні рішення щодо продажу Будинку офіцерів у Львові з боку посадових осіб, які мають на це законні підстави, не приймалися», – ідеться в повідомленні МОУ.

Читайте також: Із наступного року бійців ЗСУ навчатимуть англійської мови

Водночас військові зазначають, що продовжують шукати гроші на житло – розглядають усі законні способи. Адже у видаленому із сайту матеріалі ішлося про те, що за кошти, виручені від продажу Будинку офіцерів №58, куплять квартири для військових.

Тему продажу будинку офіцерів на вул. Театральній, 22 у Львові не оминули і в міськраді.

«Будинок зведений у 1855 році з ініціативи членів Головної Руської ради, як осередок для збереження українства в Австро-Угорській імперії. В ній билось серце українського Львова, утверджувались підвалини боротьби за незалежність у XX столітті», – нагадують в ЛМР.

У міськраді зазначили, що місто готове за власний кошт провести реконструкцію будинку офіцерів, адже будівля потребує капітального ремонту, аби «створити простір для культурного, освітнього та фізичного розвитку львів’ян різного віку».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!